Rezine

Beljakove rezine

Beljakove rezine so prava sladica ko nam ostanejo beljaki in želimo domače razveseliti še s kakšno sladico. Te rezine so lahke in okusne, sestavljene so iz vanilijeve kreme in kreme iz gozdnih sadežev, okrašene pa so z želejem iz gozdnih sadežev.
Beljakove rezine
Biskvit (spečemo dva takšna biskvita)

2 beljaka
70 g sladkorja
33 ml olja
33 ml mleka
70 g moke
1, 5 žličke pecilnega praška

1 žlička kakava (dodamo jo samo v polovico mase)

Beljake s sladkorjem stepemo v čvrsti sneg, dodamo mleko in olje, dodamo presejano moko s pecilnim praškom, narahlo premešamo.
Maso razdelimo na dva dela, v en del vmešamo eno žličko kakava.
V pekač damo eno žličko bele mase, zraven tega damo malo žličko kakaove mase in tako nadaljujemo dokler ne porabimo obe masi.
Biskvit pečemo na 190°C, 10 minut.

Biskvit

2 beljaka
70 g sladkorja
33 ml olja
33 ml mleka
70 g moke
1, 5 žličke pecilnega praška

Beljake s sladkorjem stepemo v čvrsti sneg, dodamo mleko in olje, dodamo presejano moko s pecilnim praškom, narahlo premešamo.
Pečemo na 190°C, 10 minut.

Krema iz gozdnih sadežev

200 g gozdnih sadežev
120 ml vode
100 g sladkorja
1 zavoj za vanilijev puding

V 60 ml vode dodamo sladkor, dodamo gozdne sadeže in kuhamo približno 5 minut. Gozdne sadeže zmiksamo s paličnim mešalnikom. Puding zmešamo z 60 ml hladne vode in ga skuhamo z gozdnimi sadeži.

Vanilijeva krema

2 zavoja za vanilijev puding
3 žlice sladkorja
600 ml mleka
130 g mehkega masla
75 g sladkorja v prahu
Malo vanilijeve arome ali sredica vanilijeva stroka

Vanilijev puding in 3 žlice sladkorja zmešamo z 200 ml hladnega mleka. Preostalo mleko segrejemo in v to skuhamo puding. Puding ohladimo.
130 g mesla stepemo s sladkorjem v prahu in postopoma dodamo k pudingu.
2-3 žlice kreme si shranimo, ki jo namažemo na zadnji kakaov biskvit.


Sestavljanje rezin

Kakaovo beljakov biskvit premažemo s sadno kremo, na to položimo beljakov biskvit, ki ga namočimo z mlekom (ne pretiravajmo) in premažemo z vanilijevo kremo. Na vanilijevo kremo položimo kakaovo beljakov biskvit. Na biskvit namažemo vanilijevo kremo, ki smo jo shranili. Na kremo namažemo žele iz gozdnih sadežev.

Žele iz gozdnih sadežev

100 g gozdnih sadežev
250 ml vode
1 preliv za torte
2 žlici sladkorja

Gozdne sadeže damo kuhati z 250 ml vode, kuhamo tako dolgo da se sadje zmehča. Sadje pretlačimo in precedimo skozi cedilo, Preliv za torte zmešamo z dvema žlicama vode in ob nenehnem mešanju postopoma dodamo sadno tekočino. Mešamo in pustimo da zavre. Nekaj minut pustimo da se ohlaja. Ko začne želirati, od sredine navzen polijemo po pecivu.

Pecivo naj preko noči počiva v hladilniku. Narežemo na poljubne rezine.

V tem receptu sem uporabila pekač velikosti 28,5 x 23 x 4 cm (notranje mere: 23x20).

Beljakove rezine
Beljakove rezine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.