Sladoled

Bezgov sladoled

Bezgov sladoled, popolna sladica za tople spomladanske dni. V sladoledu se lepo okuša nežna aroma bezga in sladoled je ravno prav sladek.

Bezgov sladoled
Sestavne:

350 ml sladke smetane
30 večjih bezgovih cvetov
3 žlice bezgovega sirupa
100 g sladkorja v prahu
180 g čvrstega jogurta
Limonina lupinica ene limone
Žlička limoninega soka

Postopek:

150 ml sladke smetane segrejemo. Bezgove cvetove namočimo v smetano, delovalo bo, kot da je premalo smetene, vendar je dovolj smetane. Bezgove cvetove v smetani pustimo vsaj dve uri, nato jih dobro ožamemo. Nič hudega, če nam v smetani ostanejo cvetovi, sama jih še nekaj dodam.

Jogurt primešamo k bezgovi smetani, nato dodamo sladkor v prahu, limonino lupinico, limonin sok in bezgov sirup, premešamo. 
Sladko smetano stepemo in jo primešamo k jogurtovo bezgovi kremi in zmešamo da dobimo enotno kremo. 

Kremo prelijemo v primerno posodo in jo preko noči položimo v zmrzovalnik.  

Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika, približno 10 minut preden ga postrežemo.

Bezgov sladoled
Bezgov sladoled

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.