Drobna peciva

Bučkoti

Dišeči in okusni piškoti iz bučnih semen, ki nas vedno popeljejo v moje lepo Pomurje.
Za te piškote sem dobila priznanje za "najbolj izviren recept 2010".
Bučkoti
Sestavine:

Testo:

100 g mletih, praženih bučnih semen (olupljena) 200 g moke 
200 g margarine
150 g sladkorja
1jajce
Ščepec soli

Nadev:

4 rumenjaki
75 g sladkorja
Sok ene velike limone
Limonina lupinica
200 g margarine
100 g sladkorja v prahu
50 g mletih, praženih bučnih semen (olupljena)

Za obliv:
130 g (približno) jedilne čokolade
80 g (približno) bele čokolade

Priprava:

Prepražimo bučna semena. Z valjarjem zdrobimo prepražena bučna semena. Iz navedenih sestavin za testo zgnetemo testo in ga za pol ure damo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Medtem pripravimo nadev. 

Penasto stepemo rumenjake s sladkorjem, dodamo limonin sok in limonino lupinico, na pari kuhamo tako dolgo, da se masa zgosti. Posebej zmešamo margarino s sladkorjem v prahu, k temu pa primešamo ohlajen rumenjakov fil.
Na koncu k nadevu primešamo mleta pražena bučna semena.
Testo razvaljamo na pomokani delovni površini, približno na 4 mm debelo in iz njega izrežemo kvadratke (velikost približno 3x3 cm). 
Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo približno 10 minut. Ohlajene piškote zlepimo po dva skupaj z nadevom.

Nad vodno kopeljo raztopimo posebaj belo in temno čokolado in piškote okrasimo s temno čokolado. Nanje narišemo črte z belo čokolado. Piškoti se lepo zmehčajo na sobni temperaturi.
Bučkoti
Bučkoti
Bučkoti

  • Recept ima že kar nekaj let, zato je narejen z margarino, margarino lahko zamenjate za maslo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.