Drobna peciva

Bučni razpokančki

Bučni razpokančki, kot že samo ime pove, vsebujejo bučna semena. Razpokančki so okusni, dišeči in mehki. Ko se pečejo, cela hiša diši po praženih bučnih semenih.
Bučni razpokančki
Sestavine

150 g gladke moke
120 g praženih, fino mletih bučnih semen
80 g sladkorja
2 jajci
90 g masla
2 čajni žlički pecilnega praška
ščep soli
2 čajni žlički bučnega olja
kapljca zelene barve (po želji)
sladkor v prahu za povaljati kroglice

Postopek

Jajca, sladkor,bučno olje in zeleno barvo penasto zmešamo, dodamo maslo in zmešamo v enotno zmes. Na jajčno zmes presejemo moko s pecilnim praškom in z mletimi bučnimi semeni, narahlo premešamo. Olikujemo v lepo gladko testo. Testo postavimo v hladilik vsaj za 4 ure, še bolje pa bo,če testo počiva v hladilniku čez noč.
Pripravimo pekače, vsakega obložimo s peki papirjem.
Iz hladne mase oblikujemo 10 g kroglice, ki jih povaljamo na debelo v sladkorju v prahu. Kroglico zložimo na pekač in jih pečemo na 180°C, približno 15 miunut.
Ko vzamemo razpokanče iz pečice so še mehki, ohladimo jih na pekaču.


Če oblikujemo 10 g kroglice, dobimo 51 razpokančkov


Bučni razpokančki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.