Ostale sladice

Češnjeva pita s kislo smetano

Češnjeva pita s kislo smetano, je hitra za pripravo, okusna in ne vsebuje dosti sestavin, v nadevu se skrivajo češnje, kisla smetana in jajca

Češnjeva pita s kislo smetano
Češnjeva pita s kislo smetano
Sestavine in postopek:

Recept je za pekač velikosti: 36 x 24 cm

Testo:

500 g moke
250 g masla
2 jajci
100 g sladkorja
1 pecilni prašek
2 žlici kisle smetane

Iz navedenih sestavin zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo in v hladilniku naj počiva eno uro. 

Nadev:

550 g izkoščičenih češenj
400 g kisle smetane
3 jajca 
150 g sladkorja
1 bourbon vanilijev sladkor
3 žlice pšeničnega zdroba

Ko testo počiva v hladilniku, naredimo nadev. Jajca stepemo s sladkorjem, bourbon vanilijevim sladkorjem in pšeničnim zdrobom. K masi dodamo kislo smetano in premešamo, na koncu dodamo izkoščičene češnje in maso spet premešamo.
Češnjeva pita s kislo smetano
Testo vzamemo iz hladilnika, razdelimo ga na dva enaka dela. Prvo testo razvaljamo in ga položimo v pekač, na testo vlijemo nadev in ga enakomerno porazdelimo. Drugo testo razvaljamo in ga položimo na nadev. 
Testo prepikamo z vilico. Pito pečemo na 190 stopinj, približno 40 minut.

Ko se pita popolnoma ohladi, jo izrežemo na kocke.
Češnjeva pita s kislo smetano
Če imamo še nekaj češenj, pa lahko naredimo še hiter češnjev džem s meto https://www.rocknroll-kuhalnica.si/cesnjev-dzem-s-meto/ 
Češnjeva pita s kislo smetano
Češnjeva pita s kislo smetano

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.