Češnjeva pita s kislo smetano, je hitra za pripravo, okusna in ne vsebuje dosti sestavin, v nadevu se skrivajo češnje, kisla smetana in jajca
Sestavine in postopek:
Recept je za pekač velikosti: 36 x 24 cm
Testo:
500 g moke
250 g masla
2 jajci
100 g sladkorja
1 pecilni prašek
2 žlici kisle smetane
Iz navedenih sestavin zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo in v hladilniku naj počiva eno uro.
Nadev:
550 g izkoščičenih češenj
400 g kisle smetane
3 jajca
150 g sladkorja
1 bourbon vanilijev sladkor
3 žlice pšeničnega zdroba
Ko testo počiva v hladilniku, naredimo nadev. Jajca stepemo s sladkorjem, bourbon vanilijevim sladkorjem in pšeničnim zdrobom. K masi dodamo kislo smetano in premešamo, na koncu dodamo izkoščičene češnje in maso spet premešamo.
Testo vzamemo iz hladilnika, razdelimo ga na dva enaka dela. Prvo testo razvaljamo in ga položimo v pekač, na testo vlijemo nadev in ga enakomerno porazdelimo. Drugo testo razvaljamo in ga položimo na nadev.
Testo prepikamo z vilico. Pito pečemo na 190 stopinj, približno 40 minut.
Ko se pita popolnoma ohladi, jo izrežemo na kocke.