Rezine

Čokoladne kremšnite

Čokoladne kremšnite, so polnega okusa, lepe in jih zmanjka v hipu. Če obožujete čokolado bo to prava sladica za vas.
Čokoladne kremšnite

Sestavine:

2 zavoja listnatega testa

8 jajc
2 l mleka
150 g sladkorja
2 zavoja za čokoladni puding
4 žlice škroba
7 žlic ostre moke
3 žlice kakava
100 g raztopljene čokolade
220 g sladkorja (za beljake)
Ščep soli

300 - 500 ml sladke smetane

Postopek:

Listnato testo odtalimo in ga razvaljamo v velikosti pekača, v katerega bomo vlili čokoladno maso. Razvaljano testo položimo na nizki pekač in ga z vilico prepikamo. Testo spečemo po navodilih.

Krema

Rumenjake in beljake ločimo.
1,5 l mleka damo kuhati. Rumenjake stepemo s sladkorjem, da se volumen podvoji (približno 5 minut).
Škrob, moko, kakav in čokoladni puding zmešamo s 500 ml mrzlega mleka v gladko maso in jo postopoma dolijemo v rumenjakovo maso in na nizki hitrosti mešamo. Potem čokoladno - rumenjakovo maso vlijemo v vroče mleko in kuhamo na nizkem ognju ob stalnem mešanju. Po nekaj minutah kuhanja, dodamo raztopljeno čokolado. Maso kuhamo 10 minut, mora biti gosta.
Beljake s ščepcem soli in sladkorjem stepemo v čvrsti sneg V vrelo kuhano kremo dodamo beljakov sneg in mešamo da dobimo gladko maso.

V višji pekač položimo pečeno listnato testo in ga polijemo še z vročo kremo in jo poravnamo.

Ko se krema ohladi, stepemo sladko smetano in jo namažemo po kremi. Če imate radi več sladke smetene je stepite več, če pa niste njeni ljubitelji pa manj.
Drugo listnato testo razrežemo na kvadrate in jih polagamo en zraven drugega na smetano. Z nožem enakomerno razrežemo kremšnite. Potresemo s sladkorjem v prahu in jih postrežemo.

Čokoladne kremšnite
Čokoladne kremšnite

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.