Ostale sladice

Čokoladni srčki

Čokoladni srčki slastni mini zalogaji za Velentinovo. Sestavljeni so iz čokoladnega biskvita in čokoladne kreme, katera v sebi skriva malo čilija, da popestri okus in sol, katera zaokroži celoto. Na sredini kreme pa je bananin kolobar. Postrežemo jih s pečenim bananinim pirejem.

Čokoladni srčki
V receptu je uporabljen pekač velikosti 
(30x22 cm, približna velikost). Srčke izrežemo z manjšim kovinskim modelčkom v obliki srca.

Sestavine:

Biskvit:

125 g tople vode
60 g čokolade
60 g masla
60 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
200 g moke
1 ravna žlička pecilnega praška
125 ml mleka z kakaom (mleko segrejemo in mu dodamo 2 žlici kakava)
2 manjši jajci

Jajci s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem puhasto stepemo, približno 5 minut.
Vodo, čokolado in maslo pristavimo na ogenj in segrejemo, ko se maslo stopi vzamemo z ognja in primešamo jajčno mešanico. Dodamo moko s pecilnim praškom premešamo da dobimo gladko maso. Dolijemo mleko s kakaom, premešamo. 
Maso vlijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj, 25 - 30 minut.

Pečen biskvit ohladimo, nato pa izrežemo srčke.
Čokoladni ganache:

200 ml sladke smetane
200 g čokolade (narezane)
1/2 žličke čilija v prahu (ali po okusu)
1/2 ravne žličke soli

Sladko smetano segrejemo in jo tik pred vretjem odstavimo s štedilnika in z njo prelijemo čokolado, mešamo da se čokolada raztopi. V čokolado damo sol in čili, premešamo. Pustimo da se ohladi. 

Na vsako srce nabrizgamo čokoladni ganache in na sredino damo bananin kolobar in na banano nabrizgamo še nekaj čokoladnega ganacha. Na kremo položimo drugo srce, narahlo pritisnemo in celo srce premažemo s čokoladnim ganachem. Premažemo čimbolj gladko.

Premazane srčke postavimo za 2 uri v zmrzovalnik. 

Glazura:

125 ml vode
150 g sladkorja
125 ml sladke smetane
60 g kakava
10 g želatine v prahu

Vodo in sladkor pristavimo na ogenj, ko se sladkor raztopi, dodamo sladko smetano in zavremo. Dodamo presejan kakav in mešamo na nizki temperaturi približno 4 minute. Želatino prelijemo z dvema žlicama vode. Kakaovo maso vzamemo z ognja in vmešamo želatino. S paličnim mešalnikom premešamo da se znebimo grudic. Glazuro ohladimo na sobno temperaturo. 

Srčke vzamemo iz zmrzovalnika in jih prelijemo z glazuro. Okrasimo jih po želji.

Sedaj naj srčki stojijo na sobni temperaturi.

Srčke postrežemo s pečenim bananinim pirejem.

Količino banan prilagodimo, odvisno koliko srčkov bomo postregli.

1 srednja banana je za dva srčka. 

Banano prerežemo na polovico in jo popečemo na malo masla, nato jo pretlačimo in vrnemo na ogenj. Pretlačeni banani damo žlico limoninega soka, vanilijev sladkor in pustimo na nizkem ognju približno 3 minute, občasno premešamo. Pretlačeno banano ohladimo, nato jo razdelimo po krožniku in na njo položimo en srček.

Okrasimo in uživamo v tej nekoliko drugačni kombinaciji okusov.

Čokoladni srčki

Čokoladni srčki

Čokoladni srčki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.