Ostale sladice

Čokoladno bananina pita

Čokoladno bananina pita, enkratna kombinacija čokolade in banane. Pita je primerna za vse tiste, kateri radi pečejo pite, saj zahteva malo več časa. 
Pita je drugi dan mehka in okusna, primerna je za praznovanja ali pa samo za uživanje ob dobri kavi.
Čokoladno bananina pita
Testo:

800 g moke
4 jedilne žlice kisele smetane
1 čajna žlica pecilnega praška
2 jedilni žlici kakava
nekaj kapljic vanilijeve arome
250 g margarine
2 jedilni žlici sladkorja v prahu

Zmehčano margarino zmešamo s sladkorjm v prahu, kiselo smetano in vaniljevo aromo, dodamo presejano moko s kakavom in pecilnim praškom. Z rokami zamesimo testo pride bolj kompaktno in ga razdelimo na šest enakih delov. Testo naj počiva v hladiliku eno uro.

Čokoladna krema

800 ml mleka
4 jedilne žlice moke
3 jedilne žlice gustina
100 g sladkorja
2 jedilni žlici kakava
150 g čokolade
200 g margarine
2 jedilni žlici sladkorja v prahu

700 ml mleka segrejemo. Sladkor, moko, gustin in kakav zmešamo z 100 ml mleka. V toplo mleko vlijemo mešanico iz kakava in skuhamo do gostega. Ohladimo. Margarino sobne temperature, penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in počasi vmešamo ohlajeno kremo. Dobiti moramo gladko kremo, katero do uparabe hranimo v hladilniku. Nekaj žlic kreme si lahko shranimo za okrasitev pite.

Bananina krema

500 ml mleka
4 jedilne žlice gustina
1 zavoj za bananin puding
120 g sladkorja
2 večji banani
20 masla
1/2 čajne žlice mletega kardamona
150 g margarine
1 jedilna žlica sladkorja v prahu

Banane popečemo na maslu približno 4 minute. Ko so pečene jih posipamo s kardamonom in premešamo, nato jih zmeljemo s paličnim mešalnikom, dobiti moramo približno 200 g bananinega pireja. Ohladimo.
40'0 ml mleka segrejemo. Gustin, bananin puding, sladkor zmešamo s 100 ml mleka in maso vlijemo v toplo mleko. Skuhamo do gostega. V mlačno kremo zmešamo bananin pire in ohladimo. Penasto zmešamo margarino s sladkorjem v prahu in počasi vmešamo ohlajeno kremo. Kremo do uparabe hranimo v hladilniku. Nekaj žlic kreme si lahko shranimo za okrasitev. Ohladimo.

Testo na peki papirju razvaljamo na tanko, velikosti 26 x 28 cm. Testo skupaj s papirjem prestavimo na narobe obrnjen pekač, ter ga spečemo v naprej ogreti pečici na 180°C, 8-10 minut. Testo ohladimo.

Čokoladno kremo razdelimo na štiri dele.
Prvo testo damo na pladenj in ga premažemo s prvim delom čokoladne kreme, na kremo položimo drugo testo, katero premažemo z drugim delom čokoladne kreme, na to položimo tretje testo, katero premažemo s celo bananino kremo. Na bananino kremo damo četrto testo, katero premažemo s tretjim delom čokoladne kreme, na kremo damo peto testo, katero premažemo s četrtim delom čokoladne kreme in na to damo šesto testo. 
Pita naj preko noči počiva v hladilniku. Nasljednji dan jo narežemo na poljubne velikosti in okrasimo s kremo oziroma po želji.


Čokoladno bananina pita
Čokoladno bananina pita
Čokoladno bananina pita

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.