Torte

Čokoladno jagodna torta

Čokoladno jagodna torta, je bogata torta, saj je sestavljena iz čokoladnega biskvita, jagod in bogate čokoladne kreme.

Čokoladno jagodna torta

Jagodni pire

520 g jagod
 40 g sladkorja 
 50 ml vode 

 Jagode s sladkorjem in vodo skuhamo do mehkega. Tekočino ki jo dobimo, shranimo. Jagode zmeljemo s paličnim mešalnikom.

 Čokoladno jagodni nadev 

180 g narezane čokolade 
300 g jagodnega pireja 

Jagodni pire segrejemo in ga polijemo po narezani čokoladi. Mešamo da se čokolada raztopi, pustimo da se nekoliko ohladi. Do uporabe shranimo v hladilniku. 

Biskvit 

5 jajc 
80 g čokolade 
30 g masla 
30 g moke 
40 g sladkorja 

Čokolado raztopimo z maslom. Jajca ločimo, rumenjake stepemo z 20 g sladkorja in jim primešamo raztopljeno čokolado. Maso dobro premešamo. Beljake stepemo v sneg s preostalim sladkorjem. Beljakov sneg z lopatico primešamo v rumenjakovo maso. Maso vlijemo v namaščen model in pečemo na 180°, 30 - 40 minut. Po 30 minutah preverimo če je biskvit pečen. Ko je biskvit pečem, pečico izklopimo in odpremo vrata pečice in ga pustimo še nekaj minut v pečici. Biskvit ohladimo in ga prerežemo. Biskvit navlažimo z jagodnim sokom, ki smo ga dobili ko smo kuhali jagode. Na to namažemo 6 žlič jagodno čokoladnega nadeva in na njega damo drugo polovico biskvita. Biskvit navlažimo. Na biskvit namažemo preostanek jagodno čokoladnega nadeva.  Za 10 - 15 minut postavimo v hladilnik. 

Čokoladni mousse  

350 ml sladke smetane 
 150 g narezane čokolade  
1 žlička agar agarja  

150 ml sladke smetane segrejemo in jo polijemo po čokoladi, mešamo da se čokolada raztopi. Vrnemo na ogenj, dodamo žličko agar agarja in stalno mešamo do vrenja. Nekoliko ohladimo. 200 ml sladke smetane stepemo in ji z lopatico primešamo čokoladno maso. Po jagodno čokoladnem nadevu namažemo čokoladni mousse, nekaj ga namažemo tudi po obodu torte. Postavimo v hladilnik za 10 minut. 

Jagodni žele 

200 g jagodnega pireja 
60 g drobno narezanih jagod 
2 žlički agar agarja 

Jagodni pire segrejemo, dodamo mu dve žlički agar agarja, počakamo da zavre in kuhamo še 3 minute, neprestano mešamo. Vzamemo z ognja in primešamo narezane jagode. Malo ohladimo in polijemo ali premažemo po čokoladnem mousseju. Tortico shranimo v hladilniku vsaj 2 uri. 

V receptu je uporabljen tortni model 20 cm.
Jagodno čokoladna torta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.