Rezine

Čokoladno kavne rezine

Čokoladno kavne rezine so kremaste rezine, katere povzročijo rock'n'roll v ustih. V teh rezinah se prepletajo trije okusi,  čokoladno, kavni in lešnikov. Biskvit je brez moke, vsebuje mlete, pražene lešnike. 
Rezine niso zahtevne za pripravo, so pa izredno okusne. Sladica je primerna za ljubitelje kremastih sladic.

Čokoladno kavne rezine
V receptu je uporabljen pekač 30x20 cm

Sestavine: 

Biskvit brez moke:

4 jajca
80 g praženih, mletih lešnikov
40 g sladkorja
2 žlici kakava
2 žlički instant kave
Ščepec soli

Najprej spražimo lešnike, porazdelimo jih po pekaču in jih damo v ogreto pečico na 150 stopinj. Pražimo jih približno 30 minut, nekaj krat jih premešamo. 
Pražene lešnike očistimo, ohlajene pa zmeljemo.

Priprava biskvita:

Beljake s soljo stepemo v sneg, dodamo jim en po en rumenjak. Premešamo, nato postopoma dodamo mlete lešnike, kakav in instant kavo. Previdno premešamo.

Maso razdelimo po pekaču in pečemo na 180 stopinj približno 15 minut.

Pečen biskvit ohladimo.

Za navlažitev biskvita:

7 žlic močne, črne kave
1 žlica ruma

Čokoladno kavna krema:

200 g temne čokolade
50 ml močne, črne kave
400 ml sladke smetane

Kavo skuhamo, precedimo. Če je potrebno jo še enkrat segrejemo in v njej postopoma stopimo čokolado. Mešamo da se čokolada popolnoma raztopi. Ohladimo. 
Sladko smetano stepemo in ji postopoma dodajamo stopljeno čokolado, najboljše da dodajamo žlico po žlico. Mešamo na nizki hitrosti, ne predolgo. Dobiti moramo gladko kremo. Pazimo da se nam krema ne sesiri, zato mešamo na nizki hitrosti.


Postavimo v hladilnik.

Krema iz noisette čokolade in bele čokolade

100 g noisette čokolade
100 g bele čokolade
50 ml mleka
400 ml sladke smetane

Mleko segrejemo in v njem stopimo obe čokoladi. Mešamo da se čokoladi raztopita. Ohladimo. 
Sladko smetano stepemo in ji postopoma dodajamo stopljeno čokolado, najboljše je da dodajamo žlico po žlico. Mešamo na nizki hitrosti, ne predolgo. Dobiti moramo gladko kremo. Pazimo da se nam krema ne sesiri, zato mešamo na nizki hitrosti.

Postavimo v hladilnik.

Glazura:

100 g temne čokolade
100 g sladke smetane
1 žlička mlete kave

Sestavljanje rezin

Na pladenj postavimo biskvit, katerega navlažimo z mešanico kave in ruma. 
Na biskvit namažemo čokoladno kavino kremo in jo poravnamo, za 10 minut postavimo v hladilnik. 
Na čokoladno kavino kremo namažemo drugo kremo, poravnamo in spet postavimo v hladilnik.

Medtem pripravimo čokoladno glazuro. Sladko smetano segrejemo in ji vmešamo mleto kavo. Segreto smetano vzamemo z ognja in ji dodamo čokolado, mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi.

Čokoladno glazuro namažemo po svetli kremi.

Sladico postavimo preko noči v hladilnik. Naslednji dan z rahlo vlažnim nožem narežemo rezine, za vsak rez nož obrišemo in ga ponovno navlažimo.



 * za uporabo priporočam rastlinsko kremo za stepanje od Pomurskih mlekarn, to ni nobena reklama, samo meni je najboljša za uporabo. 

Čokoladno kavne rezine

https://mojbosch.si/ideje-in-nasveti-z-ursko/rocknroll-kuhalnica-zmagovalka-zdravje-v-kozarcu/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.