Torte

Hitra jagodna torta

Hitra jagodna torta, s pudingovim nadevom in s koščki jagod, na vrhu pa se prepletajo jagode in okus svežega bezga. Pa še njena priprava je preprosta. Lahko jo postrežemo že isti dan, najboljša pa je drugi dan, ko se razvijejo pravi okusi.
Hitra jagodna torta
Hitra jagodna torta
Sestavine so primerne za tortni model premera 26 cm. Priporočam, da uporabimo model z ostranljivim robom.

Testo:

350 g mehke moke
1/2 pecilnega praška
2 jajci
100 g masla
100 g kisle smetane

Krema:

2 vanilijeva pudinga
600 ml mleka
150 g sladkorja
150 g jagod, narezanih
150 g kisle smetane

Krema za vrhnjo plast:

150 g jagodnega pireja
200 g mascarponeja
2 polni žlici kisle smetane
100 g sladkorja
10 g svežih bezgovih cvetov

Priprava:

Iz navedenih sestavine zgnetemo testo, testo je mehko. Testo postavimo za pol ure v hladilnik. Medtem ko je testo v hladilniku, skuhamo nadev.
Prašek za vanilijev puding zmešamo s sladkorjem in z nekaj žlicami mleka. Preostalo mleko zavremo in van primešamo pudingovo maso. Skuhamo puding. V mlačni puding vmešamo kislo smetano in narezane jagode.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo in  ga položimo v tortni model. Testo s prsti poravnamo, dno, robove.Višek testa odrežemo in ga shranimo. Na testo enakomerno namažemo nadev. Testo ki nam je ostalo, razvalajmo in izrežemo krog premera 20 cm. To testo položimo na sredino nadeva.

Torto pečemo na 180 C, 30 minut.

Medtem ko se torta peče, pripravimo kremo za vrhnjo plast. Mascarpone, jogodni pire, sladkor in kislo smetano premešamo, dodamo bezgove cvetove in narahlo premešamo.

Torto vzamemo iz pečice in jo polijmo s mascarponejevo kremo in vrnemo v pečico, pečemo še 15-20 minut.

Ko je torta pečena, ugasnemo pečico in odpremo vrata od pečice in torto pustimo še v pečici pibližno 5 minut.

Torto ohladimo in jo razrežemo.



Hitra jagodna torta
Hitra jagodna torta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.