Torte

Hruškova torta

Hruškova torta, ni tipična torta, katera vsebuje biskvit, ampak ta vsebuje krhko testo. Testo je premazano z marelično marmelado in obloženo z hruškami. Torta pa ima še dva nadeva, ki se pečeta. Torej za pripravo te torte, ne rabimo dosti časa. Ker je torta preprosta za pripravo, je primerna tudi za začetnike v peki. 
Hruškova torta
Sestavine:

Za tortni model 20 cm. Priporočam uporabo tortnega modela s snemljivim obročem.

Testo:

150 g moke
80 g masla
50 g sladkorja
1 jajce
1 žlica kisle smetane
ščep soli

dodatno:

1 - 2 žlici marelične marmelade
2 - 3 hruške, na otip morajo biti čvrste

1. nadev:

250 ml sadnega soka (hruškov ali jabolčni)
1 prašek za puding z okusom vanilije
1 bourbon vanilijev sladkor
3 žlice sladkorja
1 žlica kisle smetane

2. nadev:

2 jajci
4 žlice sladkorja
250 ml sladke smetane
3 žlice škroba

Priprava:

Iz navedenih sestavin zgnetemo mehko testo in ga postavimo v hladilnik za pol ure. Dobimo res mehko testo, tako da ga lahko naralo posujemo z moko, da se nam ne prime na živilsko folijo ali krožnik...

Ko testo počiva, skuhamo prvi nadev. 

Prašek za puding zmešamo s sladkorjem in bourbon vanilijevim sladkorjem. Dodamo 8 žlic sadnega soka in zmešamo, da dobimo gladko maso. Preostali sok zavremo in primešamo pudingovo maso. Skuhamo do gostega. Ohladimo.

Hruške očistimo in jih narežemo na debelejše krhlje. 

Pečico segrejemo na 190 stopinj.

Testo damo v tortni model obložen s peki papirjem. Testo s prsti razdelimo po modelu, ne pozabimo na rob  modela. Rob je zadosti, če je visok približno 1 cm.

Testo namažemo z marelično marmelado in po njej razdelimo hruške. Položimo v pečico in pečemo 15 minut.

Sedaj pripravimo drugi nadev.

Jajci stepemo s sladkorjem, nato dodamo škrob in dolijemo sladko smetano in stepamo še približno 2 minuti. 

Po 15 minutah vzamemo testo iz pečice in po hruškah in testu razdelimo in zravnamo prvi nadev. Po prvem nadevu polijemo drugi nadev. Vrnemo v pečico in pečemo še 30 - 40 minut, zmes preverimo če je torta že pečena. Nadev na vrhu mora biti zlato-rumene barve.
Torto pustimo da se popolnoma ohladi in jo razrežemo. Še boljše je, če počiva preko noči. 
Hruškova torta
Hruškova torta

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.