Jurkin liker, liker iz dišečega grozdja, ki nas pogreje in posladka ob mrzlih zimah. Je aromatičen, ravno prav sladek in močen liker iz jurke, terana, vodke.
Sestavine:
2,5 kg jurke
1,5 kg sladkorja
2 l terana
manjši šop svežega pehtrana
1 žlička cimeta
600 ml vodke
Postopek:
Grozdje operemo in osmukamo jagode. Grozdje položimo v posodo, kjer jih bomo kuhali.
Grozdje skuhamo samo toliko, da se jagode zmehčajo. Ko so jagode mehke, jih s paličnim mešalnikom spasiramo, nato jih precedimo. Grozdje res dobro precedimo, iztisnemo ves sok.
Teran s sladkorjem pristavimo na ogenj, dolijemo jurkin sok, dodamo pehtran in cimet. Kuhamo tako dolgo, da se sladkor stopi.
Potem vzamemo z ognja in pustimo da se ohladi. V ohlajeno tekočino vlijemo vodko, premešamo in odstranimo pehtran. Liker nalijemo v čiste steklenice.
Liker hranimo v temnem in hladnem prostoru.
2 komentarja
Anonimno
Odličen liker za prihajajoče praznike…res diši po jurki 😊 bravo👏
Rock n roll kuhalnica
Hvala 🙂 🙂