Ozimnica,  Sirupi, sokovi, likerji

Jurkin liker

Jurkin liker, liker iz dišečega grozdja, ki nas pogreje in posladka ob mrzlih zimah. Je aromatičen, ravno prav sladek in močen liker iz jurke, terana, vodke.

Jurkin liker
Sestavine:

2,5 kg jurke
1,5 kg sladkorja
2 l terana
manjši šop svežega pehtrana
1 žlička cimeta
600 ml vodke

Postopek:

Grozdje operemo in osmukamo jagode. Grozdje položimo v posodo, kjer jih bomo kuhali.
Grozdje skuhamo samo toliko, da se jagode zmehčajo. Ko so jagode mehke, jih s paličnim mešalnikom spasiramo, nato jih precedimo. Grozdje res dobro precedimo, iztisnemo ves sok.

Teran s sladkorjem pristavimo na ogenj, dolijemo jurkin sok, dodamo pehtran in cimet. Kuhamo tako dolgo, da se sladkor stopi.

Potem vzamemo z ognja in pustimo da se ohladi. V ohlajeno tekočino vlijemo vodko, premešamo in odstranimo pehtran. Liker nalijemo v čiste steklenice.

Liker hranimo v temnem in hladnem prostoru.
Jurkin liker

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.