Sladice v kozarcu

Kakavove testenine s jogurtom in jagodami

Kakavove testenine s jogurtom in jagodami
Kakavove testenine s jogurtom in jagodami, sladica je zanimiva za ljubitelje testenin. Kakav da sladici grenkobo, jogurt in jagode pa prijetno sladko osvežitev, okus pa zaokroži svež pehtran.

Količina je primerna za 4 - 5 oseb.

Za testenine potrebujemo:

200 g moke
10 g sladkorja v prahu
40 g kakava
ščep soli
100 ml vode
2 jedilni žlice olja
pimet po okusu

Moko in kakav presejemo, dodamo sladkor, sol, olje, pimet in olje, zgnetemo mehko testo. Testo naj počiva 20 minut.
Testo še en krat pregnetemo in na pomokani delovni površini razvaljamo testo, izrežemo testenine, široke približno 1 cm oz manj.

Testenine skuhamo v osoljeni vodi, 5 - 7 min, testenine so naj kuhane al dente.

Testenine lahko pripravimo en dan prej, drugi dan pa jih samo skuhamo. 

Sestavine za omako:

200 g jagod
6 žlic tekočega jogurta
3 žlice sladkoja
2 žlici balzamičnega kisa
3 žlice celih makovih zrn
2 žlici sveže narezanega pehtrana
100 g jagod


Jogurt prešamo s pretlačenimi jagodami in balzamičnim kisom. Pristavimo na ogenj in kuhamo do vretja, vzamemo z ognja in primešamo makova zrna in pehtran.

100 g jagod narežemo na drobno.

Testenino položimo v kozarce oz na primerne krožnike (približno 80 g po osebi). Testenine prelijemo s omako, dodamo narezane jagode, preijemo s nekaj kapjicami jogurta in okrasimo s pehtranom...

Sladico postrežemo toplo, mlačno ali hladno, nekaj ur počaka tudi v hladilniku.

Kakavove testenine s jogurtom in jagodami
Kakavove testenine s jogurtom in jagodami
Kakavove testenine s jogurtom in jagodami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.