Rezine

Karamelno čokoladne rezine

Karamelno čokoladne rezine sestavlja kakaov biskvit, bogata karamelna krema in čokoladna krema. Sladica ki na obraz nariše nasmešek vsem ljubiteljem karamele.

Karamelno čokoladne rezine
Biskvit

4 jajca
170 g moke
30 g kakava
80 g sladkorja
1/2 pecilnega praška
1 žlica olja
3 žlice vode

Jajca ločimo, rumenjake stepemo s 40 g sladkorja, rumenjaki morajo narasti, dodamo vodo in olje, premešamo. Vmešamo presejano moko z kakaom in pecilnim praškom. Ko to vse vmešamo k rumenjakom, dobimo bolj kompaktno maso. Beljake stepemo v sneg s preostalim sladorjem. Sneg vmešamo v rumenjakovo maso.
Maso vlijemo v pekač 36x24 cm in pečemo na 180°C, približno 20 minut.

Spečemo dva takšna biskvita.

Karamelna krema

300 g sladkorja
300 ml mleka
Sol
500 ml sladke smetane
2 žlički agar agarja

Sladkor enakomerno razporedimo po večji posodi, posoda naj bo tudi nekoliko višja. Sladkor raztopimo, vendar ga ne mešamo, samo malo potresemo posodo. Ko je sladkor karameliziral, ga prelijemo toplim mlekom, če so grudice, mešamo in se raztopijo. Dodamo agar agar in še nekaj minut kuhamo. Karamelo ohladimo. Sladko smetano stepemo in ji vmešamo karamelo.

Čokoladna krema

4 rumenjaki
50 g sladkorja
100 ml mleka
200 g narezane čokolade
2 žlički agar agarja
250 ml sladke smetane

Rumenjake, sladkor in mleko stepemo, dodamo agar agar, damo kuhati, kuhamo do gostega. V vročo maso dodamo čokolado in mešano da se čokolada raztopi. Kremo ohladimo.
Sladko smetano stepemo in ji dodamo čokoladno kremo.

Prvi biskvit navlažimo z mešanico ruma in vode in na to namažemo karamelno kremo, na kremo položimo drugi biskvit, ki ga spet navlažimo in ga premažemo s čokoladno kremo. Pecivo postavimo za pol ure v hladilnik. Čokoladno kremo namažemo oz jo prelijemo s karamelno glazuro. S karamelno glazuro se težje dela, težje se maže..., zato lahko rezine okrasimo z naribano čokolado.

Za navlažitev biskvita 3 - 4 žlice ruma in 2 žlici vode

Glazura

80 g sladkorja
120 ml smetane
20 g masla
35 g narezane bele čokolade
1 žlička agar agarja

Sladkor enakomerno razporedimo po posodi. Sladkor raztopimo, ga ne mešamo, samo malo potresemo posodo. Ko je sladkor karameliziral, ga prelijemo z toplo sladko smetano, če so grudice, mešamo in se raztopijo. Dodamo agar agar in še nekaj minut kuhamo. V vročo karamelo dodamo maslo in belo čokolado, mešamo da se vse raztopi.

Naredimo lahko več karamelne ali čokoladne kreme in s tem premažemo zunanjost peciva in dobimo torto.
Karamelno čokoladne rezine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.