Kavin sladoled, odličen, kremast in aromatičen sladoled za vse ljubitelje kave. Preprost je za pripravo, pa še domač je.
Sestavine:
3 rumenjaki
120 g sladkorja
200 ml mleka
150 g močne črne kave
2 žlici ruma
250 g mascarponeja
150 g sladke smetane
1 žlica instant kave
Skuhamo močno črno kavo, jo ohladimo in precedimo. Mleko segrejemo. Rumenjake in sladkor stepemo in jih vlijemo v toplo mleko, kuhamo približno 4 minute, neprestano mešamo.
Ohladimo. V rumenjakovo maso primešamo kavo in rum.
K mascarponeju primešamo kavno - rumenjakovo mešanico, mešamo dokler ne dobimo gladke, enotne mase.
Sladko smetano stepemo in jo postopoma primešamo h kavno mascarponejevi masi. Na koncu vmešamo instant kavo.
Sladoled vlijemo v primerno posodo in jo postavimo v zamrzovalnik. Vsake pol ure premešamo, da se znebimo zamrznjenih delcev, zadosti je, da premešamo 4 - 5 krat.