Drobna peciva

Kavni razpokančki

Kavni razpokančki, še eni razpokančki, tokrat kavni. Zunaj čvrsti, zunaj mehki. Njihova priprava je preprosta. Pravi piškoti za praznične dni.

Kavni razpokančki
Sestavine za približno 20 piškotov, če oblikujemo po 20 g

200 g mehke moke
80 g masla
50 g sladkorja
1 jajce
2 jedilni žlici instant kave
2 žlički mlete, črne kave
3 žlice toplega mleka
1/2 žličke cimeta
2 žlički pecilnega praška

Kroglice povaljamo v sladkorju v prahu


Obe kavi raztopimo v toplem mleku.

Sladkor in maslo stepemo, dodamo jajce, cimet in mleko z kavo, dobro stepemo.
Dodamo presejano moko s pecilnim praškom, zgnetemo v gladko testo.

Testo naj počiva v hladilniku nekaj ur.

Iz hladilnika vzamemo polovico testa in oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Postopek ponovimo s preostalim testom.

Razpokančke pečemo na 180 stopinj, 10 - 12 minut. 

Ohladimo.
Kavni razpokančki

Kavni razpokančki





Testo za razpokančke mora biti dobro ohlajeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.