Ostale sladice

Kivijeve kocke

Kivijeve kocke, sestavljajo biskvit, krema iz sladke smetane in pudinga in kivijev žele, kateri pa ni tipičen žele, ker se v njem skriva puding.
Poskusite te slastne kivijeve kocke, mogoče pa vam bodo všeč.
Kivijeve kocke
Biskvit

3 jajca
80 g sladkorja
100 g moke
1 ravna čajna žlička pecilnega praška

Pekač premažemo z maslom in posujemo z moko. Jajca s sladkorjem stepamo približno 5 minut, nato v jajčno maso narahlo vmešamo moko s pecilnim praškom. Biskvitno maso vljiemo v nameščen pekač. Biskvit pečemo na
180° C, približno 15 minut. S leseno palčko preverimo če je biskvit pečen, če je palčka suha, je biskvit pečen.

Krema iz sladke smetane

520 ml sladke smetane
3 rumenjaki
120 g sladkorja
10 g agar agarja
1, 5 jedilne žlice mleka
1 1/2 praška za smetanov puding (prašek ki nam ostane, ga uporabimo za kivijev žele)

Sladkor, rumenjake in mleko zmešamo. 330 ml sladke smetane segrejemo in v njo vmešamo rumenjakovo maso. Kuhamo do gostega, ves čas mešamo, na koncu dodamo agar agar in kuhamo še nekaj minut. Kremo ohladimo. Preostalo smetano stepemo, in v njo počasi vmešamo rumenjakovo kremo.

Biskvit navlažimo z mlekom in na njega namažemo kremo in jo lepo zravnamo. V hladiniku pustimo počivati 30 minut.

Kivijeva krema

470 ml kivijega pireja
20 ml vode
18 - 20 g praška za smetanov pudig
70 g sladkorja
10 g agar agrja
Kapljica zelene jedilne barve

Kivijev pire segrejemo. Puding v prahu zmešamo s sladkorjem in vodo, da dobimo gladko maso. Pudingovo maso primešamo v kivijev pire in kuhamo približno 3 minute, nato ji med mešanjem dodamo agar agar, pazimo na grudice, kuhamo še približno 4 minute. Ko je krema kuhana, ji vmešamo zeleno barvo.
Kremo ohladimo. Ohlajeno kivijevo kremo namažemo na smetanovo kremo in o zravnamo.

Kivijeve kocke pustimo čez noč v hladilniku, nato jih narežemo na poljubne velikosti.

V tem receptu sem uporabila pekač velikosti 28,5 x 23 x 4 cm (notranje mere: 23x20 cm).

V kivijevo kremo damo zeleno barvo, ker med kuhanjem kivi izgubi barvo, lahko pa ta korak preskočimo
Če nam v kremi povzročajo težave grudice zaradi agar agarja,od cele kivijeve mase odvzamemo malo tople mase in v njo vmešamo agar agar in jo nato vlijemo v preostalo maso.
Kivijeve kocke

Namesto agar agarja lahko uorabite želatino, sledite navodilom proizvajalca.

Recept je bil prvič objavljen na stari spletni strani, Sandrin sladki svet, 10.01.2020, ker starega bloga nimam več, je recept sedaj objavljen na tem blogu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.