Drobna peciva

Kokosove kepe

Kokosove kepe so sladke in zapeljive praznične kepe. Njihovo zunanjost krasi kokos, v notranjosti pa se skriva sladek nadev iz kokosa, piškotnih drobtih in kokosovega likerja. S temi piškoti je malo več dela, vendar je nakoncu delo poplačano s krasnim okusom.


Kokosove kepe
Sestavine: 

Testo

100 g sladkorja
150 ml olja
150 ml mleka
750 g moke
1 pecilni prašek
Vanilijev sladkor ali vanilijeva aroma

Sladkor, vanilijev sladkor ali aromo in mleko stepemo, dodamo presejano moko s pecilnim praškom in olje in zgnetemo v gladko testo. Če je potrebno dolijemo še nekaj mleka.

Testo naj počiva v hladilniku 2 uri. Nato oblikujemo 10-15 g kroglice. Kroglice pečemo na 160 stopinj, približno 15 min, pazimo na kroglice ostanejo svetle, samo na dnu so naj zlato rjave barve.

Še tople polovičke z nožem izdolbemo. Sredico izdolbemo, čimbolj previdno.

Nadev:

90 g kokosove moke
80 g piškotnih drobtin (izdolbena sredica piškotov)
50 g naribane bele čokolade
10 žlic čokoladnega likerja
60 g sladkorja
50 ml mleka
2 jedilni žlici marelične marmelade

Kokosovo moko, piškotne drobtine in sladkor prelijemo z mlekom, kokosovim likerjem, dodamo naribano čokolado, marelično marmelado in premešamo. Če se nam zdi masa presuha dolijemo če nekaj mleka. Nadev mora biti lepo mazljiv.

V vsako polovičko napolnimo nadev, nadev naj gleda malo čez rob nato. Lepimo dve po dve polovički.

Za navlažitev:

Kokosov liker
Mleko

K mleku vlijemo kokosov liker in premešamo.
Kokosovo kepo vsako posebej, na hitro pomočimo v mešanico mleka in likera in jih odlagamo na papirnate brisačke. Nato pa jih povaljamo v kokosovi moki.

Kokosove kepe povaljamo v:
50 g kokosa

Kokosove kepe pustimo nekaj ur na kuhinjskih brisačah, da se posušijo

Kokosove kepe shranimo v kovinski škatli na hladnem, preden jih postrežemo naj stojijo malo na sobni temperaturi.



Kokosove kepe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.