Ostale sladice

Kolač presenečenja z mangovo kremo

Kolač presenečenja z mangovo kremo je nekoliko drugačen kolač, saj vsebuje pečen nadev iz mascarponeja in kremo iz manga. Kolač je sočen ter okusen. 

Kolač presenečenja z mangovo kremo
Sestavine:

Nadev iz mascarponeja:

250 g mascarponeja
75 g kokosa
4 jedilne žlice sladkorja
4 jedilne žlice kisle smetane

Mascarponeju dodamo kokos, sladkor in kislo smetano, dobro premešamo.

Biskvit:

4 jajca
200 g masla
250 g moke
150 g sladkorja
Sok ene srednje pomaranče
3 jedilne žlice mleka
1 čajna žlička pecilnega praška
Ščepec soli

Rumenjake ločimo od beljakov. Zmehčano maslo stepemo s polovico sladkorja, dodamo mleko in pomarančni sok, stepemo, dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Premešamo. Beljake s ščepcem soli stepemo v rahel sneg in mu postopoma dodamo preostali sladkor, stepemo do čvrstega. Beljakov sneg narahlo vmešamo v rumenjakovo maso.

Maso vlijemo v pripravljeni tortni model. Približno 0,5 cm od roba pekača damo srednje velike kupčke mascarponejevega nadeva, med vsakim pustimo malo prostora, preostali nadev damo na sredino biskvita in ga poravnamo. Robove lahko malo posujemo s kakavom.
Pečemo na 180°C od 30 - 40 minut. Ko je kolač pečen, pečico ugasnemo in odpremo vrata pečice in ga pustimo v pečici še 10 minut.
Kolač popolnoma ohladimo.
Mangova krema

400 g manga (očiščenega)
250 ml mleka
3 jedilne žlice škroba
3 jedilne žlice sladkorja
2 čajni žlički agar agarja
100 ml sladke smetane

Mango damo v blender in zmiksamo. Sladkor in škrob premešamo z nekaj žlicami hladnega mleka, preostalo mleko segrejemo. V segreto mleko vlijemo maso iz škroba in zmiksani mango, kuhamo nekaj minut. V posodici pripravimo agar agar ki smo mu dodali 2 jedilni žlici tople vode, premešamo in vlijemo v mangovo maso, kuhamo še 4 minute. Pustimo da se ohladi. Preden kremi primešamo sladko smetano, lahko shranimo 2 jedilni žlici kreme za okrasitev.

Sladko smetano stepemo in jo primešamo k mangovi kremi.

Z mangovo kremo premažemo kolač in po vrhu naredimo majhne kupčke kremo ki smo jo shranili, preden smo ji vmešali sladko smetano.

Kolač je naj preko noči na hladnem.

Preden ga postrežemo, ga lahko okrasimo z svežim mangom.
Kolač presenečenja z mangovo kremo

Namesto agar agarja lahko uporabimo želatino, želatino uporabimo po navodilu proizvajalca.

  • Kolač presenečenja z mangovo kremo je bil prvič objavljen na mojem starem blogu Sandrin sladki svet, 08.02.2020. Starega bloga več ni, zato je recept sedaj napisan na tem blogu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.