Rezine

Kremaste kocke

Kremaste kocke, kot že samo ime pove, so to res kremaste kocke. Vsebujejo kakavov in beljakov biskvit, med njima pa je krema iz čokolade in praženih lešnikov. No ta sladica je primerna za vse, ki obožujejo kreme, veliko kreme.

Kremaste kocke
Sestavine in priprava:

Pekač velikosti: 36 x 24 cm

Najprej spražimo lešnike. 250 g lešnikov spražimo v pečici na 180 stopinj, 15 - 20 minut. Nekajkrat ji pogledamo in premešamo.
Pražene lešnike očistimo in zmeljemo.

Nato pa pripravimo kremo.

Krema:

5 rumenjakov
100 g sladkorja
700 ml mleka
250 - 300 g lešnikov
200 g čokolade
4 žlice jedilnega škroba
2 jedilni žlici kakava
300 g margarine

Rumenjake stepemo s sladkorjem, dolijemo približno 200 ml mleka, dodamo škrob in kakav, stepamo še približno 3 minute. Preostalo mleko segrejemo in v segreto mleko vlijemo rumenjakovo maso. Kuhamo 3 minute, nato dodamo čokolado in mešamo da se raztopi. Nato kuhamo še 2 - 3 minute.
V mlačno kremo vmešamo margarino in lešnike, mešamo tako dolgo, da se margarina združi s kremo. Počakamo da se ohladi, nato pa jo shranimo v hladilnik.

Sedaj pa spečemo biskvita.

Kakavov biskvit:

5 jajc
50 g sladkorja
80 g moke
1 žlica olja
1 žlica kakava
2 žlici vode

Rumenjake stepemo s sladkorjem, volumen se naj podvoji. Potem postopoma dodamo moko, kateri smo dodali kakav in narahlo premešamo, potem dodamo še olje in vodo in premešamo.
Beljake stepemo v sneg, nato pa jih primešamo k rumenjakovi masi.
Maso vlijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj, približno 12 minut. 

Beljakov biskvit:

5 beljakov
80 g sladkorja
1 žlička pecilnega praška
1 žlička tople vode
50 g moke
1 žlica kakava.

Beljake stepamo s sladkorjem v sneg, naj ne bo prečvrst, toliko da ostane na metlici.
Pecilni prašek prelijemo s toplo vodo in počakamo da se raztopi, nato ga vlijemo k snegu iz beljakov. Z lopatko previdno vmešamo moko.
Maso vlijemo v pekač in po njej potrosimo kakav. Pečemo na 180 stopinj, približno 10 minut. Čas pečenja prilagodimo svoji pečici.
Kremaste kocke
Biskvite ohladimo. 

Na pladenj položimo kakavov biskvit, katerega navlažimo z mešanico ruma in vode. Na biskvit namažemo kremo, na kremo pa položimo beljakov biskvit, katerega spet navlažimo z mešanico ruma in vode.
Pecivo je naj nekaj ur v hladilniku.

Ko režemo pecivo, pazimo ker je krema mehka, režemo ga z rahlo vlažnim nožem. Nož je naj vedno čist, da ostane beljakov biskvit bel. 

Kremaste kocke shranimo v hladilniku in res pazimo kako jih razrežemo, ker krema ni čvrsta.


Kot ste že opazili, je tokrat v kremi margarina, naj bo tudi kakšen recepet z njo, saj sladice in tudi margarine uživamo vsak dan. Ne priporočam pa, da količino margarine zmanjšate, lahko pa jo zamenjate z maslom.
Kremaste kocke
Spremljate me lahko na facebooku in instagramu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.