Brez peke

Kremne kocke brez peke

Kremne kocke brez peke, kocke brez peke in z veliko kreme. Spodnja plast je iz mletih oreo piškotov, na piškotih krajujejo jagode in jagodna krema in nežna čokoladna krema. Hitra in osvežilna sladica, katera je najboljša dobro ohlajena.

Kremne kocke brez peke
Sestavine in postopek:

300 g oreo piškotov (polnjene z vanilijevo kremo)
80 g raztopljenega masla

Prbližno 250 g jagod (odvisno od velikosti jagod), narezanih na polovice

S pomočjo električnega sesekljalnika piškote zmeljemo v piškotno moko. Mlete piškote in stopljeno maslo zmešamo in zmes razporedimo po pekaču in zravnamo. Na piškotno maso položimo jagode.



Sestavine in postopek za jagodo kremo

2 zavoja za jagodni puding
600 ml mleka
4 žličke agar agarja
120 g sladkorja
220 g pretlačenih jagod
200 g svežega kremnega sira

Puding, sladkor, agar agar in nekaj mleka zmešamo v gladko maso, preostalo mleko zavremo. Skuhamo puding.
V mlačen puding vmešamo pretlačene jagode in kremni sir.
Kremo razdelimo po jagodah in piškotnem dnu.

Sestavine in postopek za čokoladno kremo

300 g svežega kremnega sira
6 žlic čokolade v prahu
1 žlica kakava
80  sladkorja
4 žlice agar agarja
1 žlica vode
200 ml sladke smetane

Sveži kremni sir, čokolado v prahu in kakav premešamo.
Agar agarju dodamo žlico vode in ga segrejemo in vmešamo v kremo iz kremnega sira.
Sladko smetano stepemo in ji primešamo kremo iz kremnega sira.
Kremo namažemo po jagodni kremi.

Kremne kocke brez peke
Pecivo postavimo za nekaj ur v hladilnik. Izrežemo kocke, katere okrasimo s mletimi oreo piškoti in jagodami.
Kremne kocke brez peke
Kremne kocke brez peke
- v receptu je uporabljen nastavljiv model za peko, približna velikost: 32 x 18 cm
- sama uporabljam agartino (rastlinski nadomestek želatine)
- namesto agar agarja se lahko uporabi želatina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.