Kvašene in ostale dobrote

Kvašeni flancati

Kvašeni flancati, res okusi in enostavni recept za njihovo pripravo. Predvsem prijajo v zimskih mesecih, seveda po so najbolj značilni za pustni čas.
Kvašeni flancati
Sestavine:

500 g mehke moke
500 g ostre moke
250 ml mlačnega mleka
100 ml polsladkega vina
30 g kvasa
100 g sladkorja
3 rumenjaki
3 jedilne žlice ruma
50 g zmehčanega masla
50 ml olja
1 čajna žlička soli
Muškatni orešček
Vanilija
Limonina lupinica

Vse sestavine naj imajo sobno temperaturo.

Pripravimo kvasec, kvas nadrobimo v skodelico, dodamo žličko sladkorja in pustimo da vzhaja.

Moki presejemo v posodo, na rob posode damo sol.
Na sredino moke vlijemo kvasec.
Sladkor, rumenjake, limonino lupinico, muškatni orešček, vanilijo in vino stepemo. Tekočino prilivamo k moki in mešamo, nato še prilijemo mleko. Gnetemo približno 15 minut, dobiti moramo mehko in gladko testo.
Testo pustimo vzhajati približno 1 uro.

Testo razvaljamo, izrežemo pravokotnike, na sredini naredimo še dve zarezi.
Pokrite flancate, vsajamo še približno 30 minut.

Flancate polagamo v ogreto olje, z zgornjim delom obrnjene navzdol. V posodo ne polagamo naenkrat preveč flancatov,ker med peko narastejo. Na vsaki strani jih cvremo približno 3 minute.

S pomočjo penovke flancate poberemo iz posode in jih odlagamo na papirnato brisačo, da vpijejo odvečno maščobo.

Pečene flancate po vrhu potresemo s sladkorjem v prahu.
Kvašeni flancati

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.