Ostale sladice

Limonina rolada z lubenico

Limonina rolada z lubenico, v sladici je skrita limonina krema, na vrhu pa jo krasi žele iz lubenice. Prava sladica za ljubitelje limon in lubenice.
Limonina rolada z lubenico
Biskvit:

4 jajca
6 žlic sladkorja
3 žlic jedilnega škroba
5 žlic moke
2 žlici mlačne vode
1 žlica limoninega soka
limonina lupinica ene limone
2 žlici olja
1 vanilijev sladkor
1/2 pecilnega praška

Za ta recept potrebujemo pekač velikosti 40x30 cm

Rumenjake, sladkor, vanilin sladkor penasto stepemo, dodamo mlačno vodo, limonin sok, premešamo. Postopoma dodamo moko, škrob in pecilni prašek. Premešamo do gladkega.
Beljake stepemo s ščepcem soli v čvrsti sneg. Beljakov sneg ročno vmešamo v rumenjakovo maso.

Maso vlijemo v pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Pečemo na 170 stopinj, 10 - 15 minut, odvisno od pečice.

Še vroč biskvit zvijemo v rolado, pustimo da se popolnoma ohladi.

Limonina krema:

3 žlice koruznega zdroba
7 žlic moke
5 žlic sladkorja
300 ml mrzle vode
130 ml limoninega soka
limonina lupinica dveh limon
3 žlice vodke (lahko izpustimo)
230 g masla

Koruzni zdrob, moko in sladkor premešemo z vodo in pristavimo na ogenj. Ob nenehnem mešanju, skuhamo do gostega.
Ko je krema kuhana, ji vmešamo limonin sok, lupinico in vodko, premešamo in takoj dodamo maslo.
Ohladimo in postavimo v hladilnik.

Ko je biskvit hladen, ga razvijemo in namažemo s kremo in ga zvijemo nazaj v rolado.

Rolado preko noči postavimo v hladilnik.

Naslednji dan rolado narežemo na približno 3 cm debelo in jo postavimo na servirni pladenj.

Žele iz lubenice

250 g lubenice (semena ji odstranimo)
Sladkor po okusu
2 želatini v prahu.

Lubenico zmeljemo. Polovico pireja iz lubenice pristavimo na ogenj, jo segrejemo in odstavimo, nato ji dodamo želatino (ki jo pripravimo, kot piše na navodilu). Nato primešamo preostali pire.
Maso postavimo v hladilnik. Ko se je masa strdila, žele z žlico porazdelimo po "ležeči" roladi.

Za okrasitev:

Nekaj lubenice, katero narežemo na kocke
Limone, katere narežemo na kolobarje
Lesene palčke (ki so primerne za hrano)

Na palčko prvo nataknemo kocko lubenice, nato limonin kolobar in spet lubenico, palčko nato zapičimo v rolado.


Limonina rolada z lubenico
Limonina rolada z lubenico

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.