Drobna peciva

Linške oči

Linške oči, le kdo ne pozna linške oči, ki izvirajo iz Avstrije. To so res odlični krhki piškoti z marmelado, ki ne smejo manjkati na nobeni praznično obloženi mizi. Med mnogimi recepti, ki jih poznamo,je tukaj še en, ampak tokrat brez jajc. Recept je primeren za začetnke, ker so preprosti za pripravo.
Linške očke
Sestavine:

400 g mehke moke
100 g sladkorja
250 g masla
vanilija (polovica vanilijevega stroka)
sol
limonina lupinica
sok ene manjše limone

Nadev:

marelična marmelada

Postopek:

Zmehčano maslo stepemo s sladkorjem, vanilijo, limonino lupinico n limoninim sokom Na koncu dodamo presejano moko in zgnetemo v testo. Testo mora biti mehko, gladko. Testo zavijeo v prozorno folijo za živila in ga postavimo v hladilik, kjer naj počiva eno uro, še bolje bo, če bo počivalo čez noč.
Po tem ko je testo počivalo ga razvaljamo in izrežemo piškote. Polovica piškotov naj ima na sredini luknjico (v mojem primeru imajo srce). Piškote pečemo na 180 stopinj, pribižno 8 minut, odvisno od debeline piškotov.
Ohlajene piškote namažemo z marmelado in zlepimo po dva in dva skupaj. Piškote posujemo s sladkorjem v prahu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.