Marmelade, džemi,  Ozimnica

Malinova marmelada

Malinova marmelada, marmelada ki ima res pravi okus po malinah. Pomembno pa je, da izberemo res zrele in lepe maline, ker samo tako dobimo pravi okus.

Malinova marmelada
Za to slastno marmelado potrebujemo:

1200 - 1300 g svežih, zrelih malin
1 žlica citronske kisline
1 Gelfix extra 2:1
400 g sladkorja

Postopek:

Najprej pripravimo kozarce, ki jih bomo uporabili za marmelado. Temeljito jih umijemo in jih osušimo. Pečico segrejemo na 100 stopinj. Pekač položimo v pečico in nanj položimo kozarce, kozarce pustimo v pečici približno 15 minut. Pokrovčke pa prekuhamo.

Maline pristavimo na ogenj in jih kuhamo približno 3 minute. Ko so kuhane, jih v blenderju zmeljemo. Maline precedimo skozi cedilo ali gazo, vsebino iztisnemo da dobimo čimveč soka. Dobiti moramo 900 ml soka.

Sok pristavimo na ogenj dodamo citronsko kislino. Gelfixu dodamo 2 žlici sladorja in ga dodamo v tekečino, ko zavre dodamo preostali sladkor in kuhamo še 3 - 4 minute. 
Če se naredi pena, jo poberemo s žlico.

Marmelado vlijemo v vroče kozarce in jih zapremo s pokrovčki. 


Malinova marmelada

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.