Miške v plašču. Zakaj ne bi tokrat pripravili nekoliko drugačne miške? Male in navihane miške, ki so se odele v sladki plašč. Najbolj pomembno pa je, da je recept preprost za pripravo in res okusen. V njihovi pripravi uživajo tudi otroci.
Miške v sebi skrivajo tudi nekaj čokolade, super so tako še tople, kot mrzle, no če jih še kaj ostane.
Sestavine:
280 g mehke moke
1 pecilni prašek
2 jajci
200 ml kefirja
Žlička ruma
Sok ene pomaranče
2 žlici sladkorja
Lupinica ene pomaranče
50 g narezane čokolade
Še tople miške povaljamo:
V kakavu (približno štiri žlice), katerega smo zmešali s sladkorjem v prahu.
Postopek
Jajca stepemo s sladkorjem in mu dodamo pomarančno lupinico, pomarančni sok, rum, kefir in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom, premešamo, na koncu vmešamo narezano čokolado in še enkrat vse skupaj narahlo premešamo.
Olje segrejemo in vanj z zličo polagamo testo in ocvremo do zlato rumene barve. Preden zajamemo testo, lahko žlico namočimo v olje. Ocvrte miške položimo na kuhinjske brisače. Še vroče povaljamo v mešanici kakava in sladkorja v prahu.
Ko so miške pripravljene, pa nam samo preostane da uživamo v njih.