Torte

Miss rdeča pesa

Miss rdeča pesa
Miss rdeča pesa, ja v torti se skriva rdeča pesa. Zakaj ne bi naredili malo drugačne torte, z zanimivim, nekoliko drugačnim okusom. Rdeči pesi delajo družbo nastrgani mandlji in beli ganache. Torej, če imate radi drugačne sladice, je to prava torta za vas. 

Sestavine so primerne za torto velikosti 20 cm.

Sestavine:

Beli ganache:
200 ml sladke smetane
300 g bele čokolade

Prvo naredimo beli ganache. Sladko smetano segrejemo in jo prelijemo po čokoladi, mešamo da se čokolada raztopi. 
Ohladimo in nato shranimo v hladilnik.

Biskvit:

180 g nastrganih mandljev
30g jedilnega škroba
180 g zmehčanega masla
80 g sladkorja
2 beljaka
1 jajce
10 g kuhane rdeče pese

Rdečo peso narežemo na drobne kocke in jo položimo na kuhinjsko brisačo.
Beljaka in jajce s sladkorjem stepamo 5 minut. Nastrganim mandljem dodamo škrob in premešamo, postopoma dodajamo k jajčni masi. Na koncu dodamo zmehčano maslo, premešamo.
Maso vlijemo v tortni model, sama pečem v nastavljivem obroču. Rdečo peso zložimo na biskvit.

 Biskvit pečemo na 175 stopinj, 20 -25 minut, čas pečenja prilagodimo svoji pečici. Pečen biskvit ohladimo

Naj vas opozorim, da je to kompakten biskvit in ne puhast.

Krema iz rdeče pese

250 g kuhane rdeče pese
250 g mascarponeja
130 g sladkorja
1 vanilijev sladkor bourbon
pomarančna lupinica ene srednje pomaranče
3 jedilne žlice pomarančnega soka
150 ml sladke smetane

Rdečo peso narežemo na manjše koščke in jo zmeljemo v sesekljalniku. Rabimo drobno sesekljano rdečo peso.
Sesekljano peso pristavimo na ogenj, dodamo ji sladkor, pomarančni sok in lupinico. Kuhamo 5 minut. Ohladimo.

Mascarponeju dodamo rdečo peso, premešamo. Sladko smetano stepemo in jo vmešamo h kremi iz rdeče pese.

* če želite, lahko kremi dodate 10 g mlete želetine, katero vmešamo v segreto sesekljano peso s sladkorjem, pomarančnim sokom in lupinico.

Za navlažitev biskvita:

3 žlice pomarančnega soka
1 žlica vode

Žele iz rdeče pese:

1 žlica soka iz rdeče pese
1 žlička pomarančnega soka
1 žlica sladkorja
1 žlička mlete želatine

Količino želeja lahko prilagodimo, kako nam je všeč, odvisno kako bomo torto okrasili.

Želatino prelijemo z malo vode in počakamo da nabrekne. Na ogenj pristavimo sok, sladkor, pomarančni sok in segrejemo da se sladkor raztopi. V vroči sok vmešamo želatino. 

Da dobimo sok, skuhamo rdečo peso in iz nje dobro iztisnemo vso tekočino.

Sestavljanje torte:

Biskvit položimo na pladenj in okoli namestimo tortni obroč, v notranjost obroča damo acetatno folijo, da se krema ne prime na obod.

Biskvit navlažimo z mešanico pomarančnega soka in vode, nato torto za približno 1 uro položimo v zamrzovalnik. 
Ko torto vzamemo iz zamrzovalnika, na njo nabrizgamo kupčke belega ganacha. Na nekaj kupčkov naredimo vdolbine in nabrizgamo žele iz rdeče pese.

Torto shranimo v hladilniku. 

Lepe, čiste kose bomo dobili, če bomo torto narezali z nekoliko toplim in vlažnim nožem.
Miss rdeča pesa
Miss rdeča pesa
Lahko me spremljate tudi na instagramu https://www.instagram.com/rocknroll_kuhalnica/ in na facebook-u https://www.facebook.com/rocknrollkuhalnica/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.