Glavne jedi,  Slane dobrote

Na žaru pečen krompir

Na žaru pečen krompir, njegova priprava je res preprosta in ko čakamo da se speče, lahko uživamo v senci ob osvežilni pijači. Krompir v sebi skriva tudi sladki ananas.
Na žaru pečen krompir

Sestavine:

11 srednje velikih krompirjev

Nadev:

200 g svežega ananasa
100 g jajčevca
200 g krompirja (sredico ki smo jo izdolbli)
100 g fižola in koruze (iz konzerve)
3 polne žlice kisle smetane
1 žlička rjavega sladkorja
Polovica rdeče paprike
Sol (po okusu)
Pol žličke cimeta
Čili v prahu (po okusu)
Žlička kisa
Žlička olivnega olja

Neolupljen, surov krompir izdolbemo, čimbolj ga izdolbimo, vendar pazimo da ostane cel.
Na žaru pečen krompir
Ananas, jajčevec in papriko narežemo na drobno. Zelenjavo položimo v posodo in ji dodamo koruzo, krompir, fižol, kislo smetano, začimbe, kis in olje. Sestavine premešamo.

Krompir nadevamo s pripravljenim nadevom. Vsak krompir posebaj zavijemo do polovice v alu folijo in ga pokapljamo s olivnim oljem. Če bomo krompir obračali, ga celega zavijemo v alu folijo.
Na žaru pečen krompir
Tako zavit krompir postavimo na rešetko in ga pečemo približno 25 minut. Po 25 minutah vsak krompir polijemo s žličko vode in ga pečemo še 20 - 30 minut, odvisno od velikosti krompirja. Če je cel krompir zavit v alu folijo, ga obračamo, da se zapeče z vseh strani.
Na žaru pečen krompir
Na žaru pečen krompir

H krompirju lahko ponudimo pečene paprike na žaru.

Za pečene paprike na žaru potrebujemo:

Dolge rdeče paprike
Olivno olje

Paprike operemo, obrišemo in jih pokapljamo z olivnim oljem. Pripravljene paprike položimo na rešetko in jih na vsaki strani pečemo približno 5 minut.

Na žaru pečen krompir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.