Na žaru pečen krompir, njegova priprava je res preprosta in ko čakamo da se speče, lahko uživamo v senci ob osvežilni pijači. Krompir v sebi skriva tudi sladki ananas.
Sestavine:
11 srednje velikih krompirjev
Nadev:
200 g svežega ananasa
100 g jajčevca
200 g krompirja (sredico ki smo jo izdolbli)
100 g fižola in koruze (iz konzerve)
3 polne žlice kisle smetane
1 žlička rjavega sladkorja
Polovica rdeče paprike
Sol (po okusu)
Pol žličke cimeta
Čili v prahu (po okusu)
Žlička kisa
Žlička olivnega olja
Neolupljen, surov krompir izdolbemo, čimbolj ga izdolbimo, vendar pazimo da ostane cel.
Ananas, jajčevec in papriko narežemo na drobno. Zelenjavo položimo v posodo in ji dodamo koruzo, krompir, fižol, kislo smetano, začimbe, kis in olje. Sestavine premešamo.
Krompir nadevamo s pripravljenim nadevom. Vsak krompir posebaj zavijemo do polovice v alu folijo in ga pokapljamo s olivnim oljem. Če bomo krompir obračali, ga celega zavijemo v alu folijo.
Tako zavit krompir postavimo na rešetko in ga pečemo približno 25 minut. Po 25 minutah vsak krompir polijemo s žličko vode in ga pečemo še 20 - 30 minut, odvisno od velikosti krompirja. Če je cel krompir zavit v alu folijo, ga obračamo, da se zapeče z vseh strani.
H krompirju lahko ponudimo pečene paprike na žaru.
Za pečene paprike na žaru potrebujemo:
Dolge rdeče paprike
Olivno olje
Paprike operemo, obrišemo in jih pokapljamo z olivnim oljem. Pripravljene paprike položimo na rešetko in jih na vsaki strani pečemo približno 5 minut.