Nasveti

Nasveti za popolne krofe

Nasveti za popolne krofe, tukaj najdete nekaj nasvetov da vam bodo krofi uspeli. Če vam prvi ne uspejo, ne obupajte, bodo pa zato drugič popolni. Pri pripravi krofov moramo upoštevati nekaj nasvetov in njihova priprava ne bo stresna.

Nasveti za popolne krofe

Nasveti za popolne krofe:
  1. Vse sestavine naj imajo sobno temperaturo. Pazimo, da je prostor dovolj topel in da ni prepiha.
  2. Moko vedno presejmo da “dobi” dovolj kisika, ker se kvasovke ne morejo uspešno razmnožiti brez zadostnega kisika.
  3. Uporabimo samo rumenjake, ker če bomo uporabili cela jajca, bo testo zbito in suho zaradi beljakov. Več rumenjakov uporabimo, bodo krofi imeli lepšo barvo, vendar tudi z rumenjaki ne pretiravajmo.
  4. Da bodo krofi imeli dober okus, ne pozabimo na limonin sok ali pomarančni sok, limonino ali pomarančno lupinico, muškatni orešček, vanilijo.
  5. Rumu v krofih se ne izogibajmo, ker ta poskrbi za okus in prepreči da bi se krofi preveč napojili z maščobo.
  6. Ne pretiravajmo s sladkorjem v testu, ker bodo ocvrti krofi temni.
  7. V testu mora biti maščoba
  8. Testo gnetemo tako dolgo, da se ločuje od posode in prstov. Sama na začetku rada “združim” sestavine z robotom, nadaljujem pa z gnetenjem na roke.
  9. Najlažje oblikujemo krof z rokami, testo trgamo in oblikujemo kroglico. Lahko pa testo razvaljamo in s pomočjo ostrega, okroglega modela izrežemo kroge.
  10. Da bodo imeli krofi lep obroč, morajo biti dovolj vzhajani. Krofi so dovolj vzhajani, ko podvojijo svojo velikost. Ali pa če s prstom narahlo pritisnemo na krof in se naredi jamica, katera nato hitro izgine. Če jamica ne izgine, krof še ni dovolj vzhajan, zato ga pustimo še nekaj časa vzhajati.
Nasveti za popolne krofe

11. Pazimo na temperaturo olja, olja mora biti vroče, vendar ne prevroče. Idealna temperatura za cvrtje krofov je 170 stopinj. Če nimamo termometra, lahko temperaturo olja preverimo s leseno kuhalnico. Leseno kuhalnico potopimo na dno posode in če se okrog kuhalnice delajo mehurčki, je temperatura olja primerna. Če bomo imeli prevroče olje, bodo krofi preveč zapečeni, v sredini pa bodo lahko še surovi.

Nasveti za popolne krofe
Primer prevročega olja in pretemnih krofov. Slika je stara že nekaj let, vendar sem si jo shranila, da ne ponovim začetniške napake 😉
12. Pazimo na količino olja, krofi morajo lepo plavati. 
13. Krofe vedno pustimo v olje z zgornjo, vzhajano stranjo, nato posodo zapremo in jih cvremo približno 3 minute, nato jih previdno obrnemo in jih odkrite cvremo še približno 3 minute.
14. Ocvrte krofe položimo na papirnate brisače da vpijejo odvečno maščobo. 

Nasveti za popolne krofe

Mogoče vam pridejo prav nasveti za popolne krofe, če vam prvič ne uspejo ali če nimajo belega obroča, se ne sekirajte, pomembno je da so okusni in domači 🙂

Link do vanilijeve kreme za krofe: Vanilijeva krema za krofe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.