Ocvrte orehove kroglice, so preprosta sladica v času pusta ali pa kar tako. Pri teh kroglicah je najboljše to, da so še zelo okusne drugi dan, tako da jih lahko pripravimo že en dan prej. Super se ujamejo z marelično marmelado.
Sestavine:
300 g mehke moke
1 pecilni prašek
2 jajci
2 žlici sladkorja
4 žlice mleka
1 žlica ruma
1 žlica olja
Malo vanilijeve arome
40 g orehov
Ščepec soli
Kroglice povaljamo v:
Mletih orehih in
Sladkorju v prahu
Postopek:
Jajci stepemo s sladkorjem, rumom, mlekom, vanilijevo aromo in oljem, dodamo presejano moko s pecilnim praskom in orehe. Zgnetemo mehko testo, pustimo počivati 20 minut.
Iz testa oblikujemo približno 30 g kroglice.
Olje segrejemo in vsako kroglico pečemo do zlato rjave barve, prvo eno stran, potem pa drugo. Kroglice položimo na papirnato brisačo in jih povaljamo v mletih orehih in sladkorju.
Pustimo jih da se ohladijo. Orehove kroglice lahko postrežemo z marelično marmelado.
Kroglice so na začetku čvrste, kasneje pa se zmehčajo.