Drobna peciva

Orehovi išlerji

Orehovi išlerji
Orehovi išlerji, tokrat pa z vami  delim star recept, recept moje prababice. Orehovi išlerji so enostavni za pripravo, zelo okusni in na hladnem počakajo nekaj časa. 
Sama testo spečem na začetku decembra, nadevam pa jih nekaj dni pred božičem.


Sestavine: 

100 g moke
100 g masla
100 g sladkorja
100 g mletih orehov
1 beljak
1 jajce

Zmehčano maslo, sladkor, beljak in jajce stepemo, dodamo presejano moko in orehe. Zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva v hladilniku 2 uri.
Na rahlo pomokani delavni površini razvaljamo testo. Testo razvaljamo na približno 3 mm. Izrežemo kroge.
Piškote pečemo na 180 stopinj, približno 10 minut. Pazimo da ne postanejo rjavi.

Nadev:

100 g mletih orehov
100 g sladkorja (lahko malo manj sladkorja)
Mleko, toliko da se masa poveže

Orehe, sladkor in mleko zmešamo, mleko dodajamo previdno, toliko da se masa poveže, da bo lepo mazljiva. Na nizkem ognju kuhamo približno 5 minut.
Ohladimo.

Polovico piškotov namažemo s nadevom in jih pokrijemo s preostalimi piškoti.

Orehove išlerje premažemo s čokoladno glazuro ali jih okrasimo po želji.

Čokoladna glazura

100 g čokolade
40 g masla
Malo olja

Maslo in čokolado raztopimo nad paro, dodamo malo olja in premešamo. Vsak išler premažemo s čokoladno glazuro.
Orehovi išlerji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.