Sladice v kozarcu

Panna cotta z jabolki

Panna cotta z jabolki, kombinacija klasične in jabolčne panna cotte. Jabolčna panna cotta poskrbi za eksplozijo okusov, ker vsebuje prave začimbe. Krasna sladica za jesenske dni.

Panna cotta z jabolki
Prva panna cotta

350 ml sladke smetane
Vanilijev strok ali žlička vanilijeve arome
30 g sladkorja
2 žlički agar agarja

V posodo vlijemo sladko smetano, sladkor, premešamo. Vanilijev strok razpolovimo in z noževo konico izpraskamo semena, ki jih dodamo k smetani. Dodamo še agar agar in kuhamo 5 minut. Panna cotto vlijemo v steklene kozarce in jih postavimo v hladilnik za 2 uri.

Jabolčna panna cotta

300 g očiščenih, narezanih jabolk (na majne kocke)
15 g masla
3 jedilne žlice sladkorja
1/2 žličke cimeta
Noževa konica pimeta (lahko več)
Noževa konica mletih klinčkov (lahko več)
Polovica vanilijevega stroka (izpraskana semena) ali nekaj vanilijeve arome

300 ml sladke smetane
1 žlička agar agarja

Maslo raztopimo, dodamo jabolke ki jih potresemo s sladkorjem in z začimbami. Jabolke dušimo do mehkega, nato jih pretlačimo z vilicami. Jabolke prelijemo s sladko smetano, dodamo agar agar in kuhamo 5 minut. Vzamemo z ognja in jo zmeljemo s paličnim mešalnikom, malo ohladimo in jo prelijemo po beli panna cotti. Postavimo v hladilnik za 2 uri.

Dekoracija, karamelizirane jabolke, (ta korak lahko preskočimo in panna cotto postrežemo brez dekoracije)

40 g jabolk, očiščenih, narezanih na majhne kocke
1 žlica sladkorja

Ponev segrejemo in po njej enakomerno razporedimo sladkor, ko se začne topiti, dodamo jabolke, dobro premešamo, počakamo da dobijo zlato rjavo barvo. Jabolke ohladimo in jih razporedimo po panna cotti.
Panna cotta z jabolki
Panna cotta z jabolki
09. 02. 2020

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.