Rezine

Pina colada kocke

Pina colada kocke so narejene iz istih sestavin kot koktajl, kokos, ananas in beli rum. Za podlogo pa uporabimo listnato testo. Njihova priprava je hitra, sladica pa je okusna in če je dobro ohlajena, je osvežilna.

Pina colada kocke
Sestavine:

500 g listnatega testa


Za ananasov žele:

1 ananasov kompot (300 g ananasa)
Sok iz ananasa
Voda po potrebi
120 g sladkorja
1 vanilijev puding
2 želatini v prahu
3 žlice belega ruma

300 g ananasa damo v blender in ga gladko zmeljemo. Sok iz kompota vlijemo v merilno posodico, rabimo 500 ml soka, če ga ni dovolj, dolijemo toliko vode, da bo 500 ml tekočine. K tekočini dodamo sladkor in puding, dobro premešamo, da se znebimo grudic. Pristavimo na ogenj in kuhamo do gostega. K želatini damo nekaj žlic vode in počakamo da nabrekne in jo vmešamo v ananasov puding , mešamo tako dolgo, da se raztopi. Nato pudingu vmešamo mleti ananas in beli rum, premešamo.
Puding nekoliko ohladimo in ga postavimo v hladilnik.

Kokosov nadev:

600 ml kokosovega mleka
350 ml sladke smetane
200 g bele čokolade
150 g kokosove moke
100 g sladkorja
2 želatini v prahu
4 žlice belega ruma

200 ml sladke smetane

Kokosovo mleko, sladko smetano in sladkor pristavimo na ogenj, kuhamo da se sladkor raztopi, nato dodamo belo čokolado in mešamo tako dolgo da se čokolada raztopi. Želatino prelijemo z nekaj žlicami vode in pustimo da nabrekne, nato jo vmešamo v kokosovo maso, mešamo da se želatina raztopi.  Masi primešamo kokosovo moko in beli rum. Ohladimo in postavimo v hladilnik.

200 ml sladke smetane stepemo in jo vmešamo v kokosovo maso.

Medtem ko se nadevi hladijo, razvaljamo listnato testo (približno 33x24cm, lahko malo več, ker se med peko skrči). Listnato testo spečemo kot piše na navodilu.

Na pladenj položimo prvo listnato testo, okrog njega damo nastavljivi obod ali acetatno folijo. Po želji si nekaj kokosovega nadeva shranimo za dekoracijo. Na testo enakomerno namažemo kokosov nadev in postavimo za 30 minut v hladilnik.
Ko se kokosov nadev strdi, na njega namažemo ananasov žele. Preko noči postavimo v hladilnik.

Drugo listnto testo narežemo na kocke ali na trakove, pustimo domišljiji prosto pot. 

Naslednji dan pecivo narežemo na kocke in na njih nabrizgamo kokosov nadev, okrasimo lahko še s koščki ananasa in na to položimo narezano listnato testo. 

Postrežemo in uživamo


- kocke so najlepše, če jih razrežemo na velikost 7 x 7 cm.
Pina colada kocke
Pina colada kocke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.