Rezine

Pisane kocke

Pisane
Pisane kocke, okusne kocke z gozdnimi sadeži in špinačo v biskvitu, katera poskrbi za lepo barvo. Brez skrbi, kocke nimajo okusa po špinači, samo dobijo lepo barvo.
1. biskvit

3 jajca
60 g sladkorja
30 g olja
90 g zamrznjene špinače (preden jo damo v maso jo odtalimo)
90 g moke
1 žlička pecilnega praška

Cela jajca stepamo s sladkorjem približno 5 minut, masa se mora podvojiti. Dodamo olje in odmrznjeno špinačo, premešamo. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pripravljen pekač, pečemo na 180 °C, 15 - 20 minut. Ohladimo.

2. biskvit

3 jajca
60 g sladkorja
30 g olja
150 g zamrznjene špinače (preden jo damo v maso jo odtalimo)
90 g moke
1 žlička pecilnega praška

Odtaljeno špinačo zmiksamo v blenderju.
Cela jajca stepamo s sladkorjem približno 5 minut, masa se mora podvojiti. Dodamo olje in špinačo, premešamo. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v pripravljen pekač, pečemo na 180 °C, 15 - 20 minut. Ohladimo

Pudingova krema

400 ml mleka
1 zavoj za vanilijev puding
2 žlici sladkorja
150 g margarine
2 žlici sladkorja v prahu

Puding, sladkor in nekaj mleka zmešamo v gladko zmes, preostalo mleko segrejemo. V mleko vlijemo pudingovo maso in skuhamo puding. Ohladimo. Margarino stepemo s sladkorjem v prahu, postopoma dodamo kremo in mešamo da dobimo gladko kremo.

Krema iz gozdnih sadežev

500 g zamrznjenih gozdnih sadežev
50 ml vode
100 g sladkorja
200 ml sladke smetane
2 želatini v prahu

200 ml sladke smetane

Gozdim sadežem dodamo vodo in jih kuhamo do mehkega. Kuhane sadeže pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pretlačene sadeže vrnemo na ogenj, dodamo sladkor in 250 ml sladke smetane, kuhamo približno 5 minut. Želatino pripravimo po navodilu in jo vmešamo v kremo. Kremo dobro ohladimo.

200 ml sladke smetane stepemo in ji dodamo 8 - 10 žlic kreme iz gozdnih sadežev. Če je potrebno, kremo postavimo v hladilnik za 15 - 20 minut.

Preostalo kremo iz gozdnih sadežev pustimo kot je.

Za navlažitev biskvita:

Sok polovice limone
3 - 4 žlice vode

Nekaj maslenih piškotov, katere položimo na kremo.


1. biskvit postavimo na pladenj in ga navlažimo in premažemo z vanilijevo kremo. Na vanilijevo kremo položimo 2. biskvit. Biskvit navlažimo in ga namažemo s kremo ki smo jo naredili s stepeno sladko smetano. Na kremo položimo maslene piškote. Pecivo položimo v hladilnik za približno 30 minut.
Po piškotih namažemo in zravnamo kremo iz gozdnih sadežev (brez stepene sladke smetane).
Pecivo naj počiva preko noči v hladilniku.


Pisane kocke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.