Drobna peciva

Piškoti z mangovim nadevom

Piškoti z mangovim nadevom
Piškoti z mangovim nadevom, piškoti so enostavni za pripravo in okusni. V piškotih se prepletajo okusi manga, kokosa in bazilike, pa še mehki so. Njihove priprave se lahko lotijo tudi začetniki v peki piškotov.


Sestavine:

Mangov nadev:

150 g svežega, zrelega manga
2 žlici sladkorja 
1 1/2 škroba
1 žlica limoninega soka
1 1/2 žlička bazilike (sušena)

Mango pretlačimo, da dobimo gladek pire in dodamo preostale sestavine in dobro premešamo. 
Postavimo v hladilnik.

Sestavine za testo:

200 g gladke moke
100 g kokosove moke
150 g masla
100 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 žlica limoninega soka
3 žlice vode

Moko presejemo v skledo, dodamo kokosovo moko, zmehčano maslo, sladkor, vanilijev sladkor, vodo in limonin sok. Ugnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kroglo, malo sploščimo in položimo v hladilnik za eno uro.

Pekač obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 170 stopinj.

Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice, 15 ali 20 g, odvisno kako velike piškote želimo imeti.
S pomočjo kuhalnice vtisnemo luknje v vsako kroglico, luknje oblikujemo da so bolj široke in globoke. V vsako vdolbinico nabrizgamo mangov nadev.

Piškote pečemo približno 15 minut, pazimo da jih ne prepečemo! Piškoti morajo ostati beli, na dnu pa zlato rjave barve.
Ko so piškoti pečeni so mehki, zato moramo biti previdni kako jih vzamemo iz pekača. 
Ko se piškoti ohladijo so ravno prav mehki.
 Shranimo jih na hladnem mestu, vendar ne v hladilniku! 
Piškoti z mangovim nadevom
Piškoti z mangovim nadevom
Piškoti z mangovim nadevom

Piškoti z mangovim nadevom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.