Sladice v kozarcu

Poletna sladica

Poletna sladica, okusna in lahka sladica, pa še hitra je za pripravo. Sladica vsebuje maline, ribez, jogurt in mascarpone, klobuček na vrhu kozarca pa je iz ržene moke.
Testo:

90 g ržene moke
30 g bele moke
3 žlice tople vode
1 žlica sladkorja
60 g zmehčanega masla

V posodo damo rženo in belo moko, sladkor in vodo, premešamo. K moki dodamo zmehčano maslo in zgnetemo gladko testo.
Testo naj počiva v hladilniku 30 minut.

Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in izrežemo kroge (krogi naj bodo primerne velikosti, da bodo stali na vrhu kozarca), v velikem krogu izrežemo še en manjši krog. Testo ki nam ostane, spečemo skupaj s krogi.

Pečemo na 190 stopinj, približno 10 minut. Čas pečenja prilagodimo svoji pečici.

Krema iz jogurta in malin

300 g čvrstega jogurta
200 g malin
2 žlici vode
2 žlički agartine
- po želji sladkamo

Na ogenj pristavimo maline z vodo in jih kuhamo do mehkega, nato jim dodamo agartino in kuhamo še 3 minute. 
Še rahlo mlačne maline pomešamo z jogurtom. 

Kremo razdelimo po kozarcih in pustimo da se strdi. 

Ribezov žele

350 g ribeza
1 žlica sladkorja
4 žličke agartine

Ribez s sladkorjem pristavimo na ogenj, ko se ribez zmehča mu dodamo agartino.
Ohladimo.

Ohlajen ribez porazdelimo po kremi iz malin in jogurta. Pustimo da se žele strdi.


Krema iz mascarponeja in banane

1 večja zrela banana
250 g mascarponeja
- po želji sladkamo

Banano zmečkamo in jo zmešamo z mascarponejem.


Kremo iz mascarponeja in banane previdno porazdelimo po ribezovem želeju. Malo kreme s shranimo za krog.

Po kremi iz mascarponeja in banane razdelimo pečeno, zdrobljeno testo, katero nam je ostalo pri izrezovanju krogov in nekaj ribeza.

Na krog nabrizgamo kremo iz mascarponeja in banane, na rob kupčka kreme položimo majhen krog iz testa in okrasimo z malinami, ribezom, meto in meliso.




Poletna sladica
Poletna sladica
Poletna sladica
Poletna sladica
Poletna sladica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.