Rezine

Pomarančne rezine

Pomarančne rezine
Pomarančne rezine so sestavljene iz beljakovega biskvita z mletimi mandlji, nadeva iz kuhanih pomaranč in ananasa, kreme iz mascarponeja, sladke smetane in pomarančne lupinice, okrašene pa z kolobarji pomaranč. Kombinacija okusov, grenko - sladko, grenkobo dajo kuhane pomaranče, za sladkobo pa poskrbi ananas, biskvit in krema. Poskusite jih, mogoče pa vam bodo všeč nekoliko drugačni okusi.V tem receptu sem uporabila nastavljiv obroč velikosti 30×22 cm.

Sestavine:

Beljakov biskvit:
8 beljakov
200 g sladkorja
150 g mletih mandljev
2 žlici škroba
Ščepec soli

Beljake s soljo na srednji hitrosti stepamo, da se naredijo mehurji. Hitrost povišamo in postopoma dodajamo sladkor. Masa mora biti gladka in gosta, vendar je ne stepamo preveč. Na metlici se morajo narediti vršički.
Pomarančne rezine
Mlete mandlje zmešamo s škorobom in postopoma vmešamo v beljakov sneg, vmešamo ročno in narahlo. 
Biskvit 
Biskvit pečemo na 180 stopinj, 12-15 minut. Preverimo z zobotrebcem, če je ta suh, je biskvit pečen.
Pomarančne rezine
Sadni nadev:

400 g očiščenih, narezanih pomaranč 
300 g ananasa iz kompota (narezanega na drobne kocke)
50 g sladkorja
3 žlice gustina
15 g želatine v prahu

Narezane pomaranče zmeljemo v pire (če je veliko večjih nitk, jih odstranimo), nato jih s sladkorjem in škrobom pristavimo na ogenj, kuhamo približno 4 minute. Pripravimo želatino, prelijemo jo z dvema žlicama vode in počakamo da nabrekne. Pripravljeno želatino vmešamo k pomarančam in pustimo stati 5 minut. Nato vmešamo narezan ananas. 
Nadev pustimo da se ohladi.

Krema iz mascarponeja:

700 g mascarponeja
150 g sladke smetane
Pomarančna lupinica 1 večje pomaranče
100 g sladkorja
15 g želatine

V posodi zmešamo mascarpone s sladkorjem in pomarančno lupinico, da nastane gladka krema. Sladko smetano stepemo in jo postopoma vmešamo v mascarpone.
Želatino prelijemo z dvema žlicama vode in pustimo da nabrekne. 
Želatino pristavimo na nizki ogenj in jo segrejemo, vzamemo z ognja. V raztopljeno želatino damo 3 žlice mascarpone kreme in dobro mešamo, da se krema in želatina združita. Nato želatino in kremo vmešamo v preostalo kremo. 

Okras:

Kolobarji pomaranč
Želatina fix

Sestavljanje:

Okrog biskvita postavimo obroč. Biskvit premažemo s kremo iz mascarponeja.
Sedaj na kremo namažemo sadni nadev in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Po 20ih minutah na sadni nadev namažemo kremo iz mascarponeja, jo poravnamo in postavimo v hladilnik za približno 15 minut.

Medtem narežemo pomaranče na kolobarje. Kolobarje položimo na kremo iz mascarponeja in jih prelijemo z želatino fix. Želatino pripravimo po navodilu proizvajalca.

Pecivo naj počiva preko noči v hladilniku. Naslednji dan jih narežemo na rezine, pomarančne rezine vedno narežemo s čistim nožem. 

Če imate radi sadne sladice, grenko - sladke okuse, vam bo sladica všeč 😉
V sladici uporabimo ananas iz kompota. Ker ananas, kivi in papaja vsebujejo encim bromelain, kateri razkraja beljakovine (želatina je beljakovina), zato moramo sadje prevreti, da uničimo encime.
Pomarančne rezine

Pomarančne rezine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.