Brez peke

Robidove kocke brez peke

Robidove kocke brez peke, prava sladica za vroča poletja, saj nam za njo ni potrebno prižgati pečice. Kocke vsebujejo lahki sirni namaz, sladko smetano in robide. Dno pa je iz krhkih ovsenih keksov s sezamom.
Robidove kocke brez peke
Sestavine:

Podloga:

280 g krhkih ovsenih keksov s sezamom (Lidl)
150 g masla
1 jedilna žlica kisle smetane

Krema iz robid:

200 g robid
Limonina lupinica polovice limone
300 g lahkega sirnega namaza (jaz uporabljam sirni namaz Goldessa iz Lidla)
50 ml sladke smetane
80 g sladkorja
10 g želatine v prahu

Krema iz lahkega sirnega namaza:

300 g lahkega sirnega namaza (jaz uporabljam sirni namaz Goldessa iz Lidla)
100 ml sladke smetane
Sredica vanilijevega stroka
50 g sladkorja
10 g želatine v prahu

Žele iz robid:

400 g robid
100 g sladkorja
10 g želatine v prahu (uporabimo celo žeatino, da bo žele res čvrst)
2 - 3 žlice vodke (lahko izpustimo)


Priprava:

Podloga:

Mlete piškote zmešamo z zmehčanim maslom in kislo smetano, da se masa poveže.
Na servirni pladenj postavimo pravokotni nastavljivi model 
(28x24 cm) in ga na notranji strani obložimo s prozorno acetatno folijo (če je potrebno).
Maso razporedimo po pladnju, poravnamo in damo v hladilnik.

Krema iz robid:

Robide s paličnim mešalnikom zmeljemo v pire. Pire s sladkorjem pristavimo na ogenj in segrejemo da se sladkor raztopi. Medtem časom pripravimo želatino. Želatini dodamo 2 žlici vode in pustimo da nabrekne. Ko se je sladkor raztopil, pire vzamemo z ognja in mu vmešamo želatino, res dobro premešamo. 
Pire pustimo da se ohladi.
Sirni namaz zmešamo s tekočo sladko smetano (smetane ne stepemo!) in počasi dodajamo pire iz robid, premešamo. Kremo postavimo za 10 minut v hladilnik.
Po 10 minutah, kremo razporedimo po piškotnem dnu. Postavimo v hladilnik, medtem ko pripravjamo drugo kremo.

Krema iz lahkega sirnega namaza:

Sirni namaz zmešamo s tekočo sladko smetano, sladkorjem in sredico vanilijevega stroka.
K želatini dodamo 2 žlici vode, pustimo da nabrekne. Nato želatino raztopimo na nizkem ognju, pazimo da ne vre. Ko se je želatina raztopila, jo vzamemo z ognja in ji primešamo 3 žlice kreme in mešamo, vsa želatina se mora povezati s kremo. Ko je želatina povezana s kremo, jo dodamo k preostali kremi in premešamo.

Sedaj kremo iz sirnega namaza polijemo po kremi iz robid, nič ni narobe, če se kremi malo pomešata. Postavimo v hladilnik.

Žele iz robid:

Robide s paličnim mešalnikom zmeljemo v pire. Nato pire spasiramo preko cedila, čimbolj spasiramo, da ne bi zavrgli preveč tekočine.
Tekočino pristavimo na ogenj s sladkorjem, ko se sladkor raztopi, tekočino vzamemo z ognja. Želatini dodamo 2 žlici vode, ko nabrekne jo vmešamo v tekočino. V mlačen žele vmešamo vodko. Pustimo da se nekoliko ohladi na sobni temperaturi, nato postavimo za nekaj minut v hladilnik, nato pa polijemo po kremo iz sirnega namaza.

Pecivo postavimo za nekaj ur v hladilnik, še boljše pa je, če je preko noči v hladilniku.

Robidove kocke brez peke, morajo biti res dobro ohlajene.

Res priporočam da uporabite krhke ovsene kekse s sezamom, ker sladici pričarajo krasen okus.
Robidove kocke brez peke

Klik do kvašenih kock z robidami: Kvašene kocke z robidami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.