Slane dobrote

Rogljički s česnom in rožmarinom

Rogljički s česnom in rožmarinom
Rogljički s česnom in rožmarinom, so tako mehki in rahli, da se kar topijo v ustih. Lahko jih postrežemo k nareskom ali pa jih jemo kar tako, brez vsega, ker so sami po sebi odlični.
Ko pa se pečejo diši cela hiša po česnu in rožmarinu.


Sestavine:

Za 22 srednje velikih rogljičkov

700 g ostre moke
20 g kvasa
1 žlička sladkorja
2 žlički soli
1 žlica kisle smetane
300 ml mlačnega mleka
200 ml mlačne vode
150 g zmehčanega masla

Premaz za notranjost rogljičkov:

50 g raztopljenega masla
2 - 3 stroke česna
nekaj drobno narezanega rožmarina

Rumenjak za premaz

Priprava:

V posodico nadrobimo kvas, dodamo sladkor. Po kvasu prelijemo malo mlačnega mleka in pustimo vzhajati.

Ko kvas vzhaja, v skledo presejemo moko, na rob moke potrosimo sol, dodamo kislo smetano, na sredino vlijemo mlačno  vodo, vzajan kvasec in preostalo mleko. Malo zgnetemo, na koncu še dodamo zmehčano maslo in zgnetemo v enotno testo. 
Testo bo bolj rahlo, malo lepljivo, vendar mora biti takšno.
Testo položimo v rahlo pomokano posodo, pokrijemo in pustimo vzhajati približno 45 minut.

Ko testo vzhaja, pripravimo premaz za notranjost rogljičkov. 50 g masla raztopimo, česen in rožmarin na drobno nasekljamo in primešamo k maslu.

Ko je testo vzhajalo, ga na pomokani delovni povržini razvaljamo in ga premažemo s premazom iz masla in rožmarina. 
Sama testo razvaljam na pravokotnik in ga razrežem na tri trakove in potem še na trikotnike.

Rogljički s česnom in rožmarinom
Nato trikotnike narahlo zvijemo v rogljiček, (od širokega dela proti špicu) ne pritiskajmo na njih, samo jih narahlo zvijemo.
Rogljičke zložimo na pekač, pustimo da vzhajajo še 10 minut, nato jih premažemo s stepenim rumenjakom.

Pečemo jih na 200 stopinj, približno 15 minut, čas pečenja je odvisen od velikosti rogljičkov.

Rogljički s česnom in rožmarinom

Klik do linka, kjer si lahko preberete vse o meni:

https://mojbosch.si/ideje-in-nasveti-z-ursko/rocknroll-kuhalnica-zmagovalka-zdravje-v-kozarcu/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.