Ostale sladice

Skutine kocke z višnjami

Skutine kocke z višnjami, kot že samo ime pove vsebujejo skutino kremo, katera se skriva med dvema biskvitoma, višnje pa krajujejo na vrhu. Sladko-kisla kombinacija okusa. Kocke so enostavne za pripravo, lahke in okusne.




Skutine kocke z višnjami

Pekač velikosti 28x22 cm

Sestavine:

Biskvit:

5 jajc
100 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
140 g moke
1 žlica kakava

Za navlažitev biskvita: 
nekaj žlič višnjevega soka iz kompota in vode

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor stepamo na najvišji hitrosti 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in kakav in nežno vmešamo. 
Maso razdelimo po pekaču in pečemo 15 - 18 minut, če je biskvit pečen, preverimo z zobotrebcem. 
Ohlajen biskvit prerežemo, dobiti moramo dve plasti. 

Skutina krema:

500 g skute
100 g sladkorja
Limonina lupinica ene manjše limone
180 g višnjevega jogurta
1 želatina v prahu (če rajši uporabljate želatino v lističih, uporabite to)
150 ml sladke smetane

Skuto in jogurt združimo inju mešamo približno 10 minut. 
Želatino raztopimo v vodi.
Nekaj žlic kreme odvzamemo, segrejemo in v njej raztopimo želatino. Kremo z želatino primešamo k preostali kremi, dobro premešamo. 
Sladko smetano stepemo in jo s spatulo vmešamo v kremo. 

Na pladenj položimo prvi biskvit, navlažimo ga z mešanico višnjevega soka in vode, na biskvit enakomerno namažemo skutino kremo. Na skutino kremo položimo drugi biskvit, katerega spet navlažimo. 

Sedaj pripravimo višnjev nadev

Višnjev nadev:

300 g višenj iz kompota
300 ml soka iz kompota (če nimamo zadosti soka, dodamo toliko vode da bomo imeli 300 ml)
80 g sladkorja (če želite bolj sladko, dodajte več sladkorja)
5 žlic koruznega škroba

Višnjev sok, sladkor in koruzni škrob premešamo, pristavimo na ogenj in na nizki temperaturi kuhamo do gostega. V kuhano kremo vmešamo višnje in cimet. 
Še vroč nadev enakomerno namažemo/porazdelimo po biskvitu. 

Pecivo postavimo preko noči v hladilnik.

Pecivo naslednji dan narežemo na kocke in ga okrasimo z nastrgano čokolado.
Skutine kocke  višnjami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.