Smrečice z marcipanom in mandlji, so piškoti iz mletih mandljev in marcipana, v nadevu pa je kombinacija marcipana, mandljev, pomarančnega soka in ruma. Piškoti so zelo okusni in dišeči.
Sestavine in postopek:
Testo:
200 g gladke moke
50 g mletih mandljev
1 rumenjak
2 jedilni žlici škroba
1 žlička pecilnega praška
80 g sladkorja v prahu
140 g masla
1 žlička pomarančne lupinice
30 g naribanega marcipana
4 žlice mleka
Rumenjak in sladkor stepemo, dodamo zmehčano maslo, pomarančno lupinico in mleko in stepemo.
Dodamo presejano moko s pecilnim praškom, škrobom in mlete mandlje. Zgnetemo v testo, na koncu pa z rokami oblikujemo gladko testo. Testo naj počiva v hladilniku vsaj eno uro.
Na pomokani delovni površini razvaljamo testo in z modelčkom izrežemo piškote.
Piškote pečemo na 180 stopinj, 8 do 10 minut. Piškoti so pečeni ko so zlato rjave barve. Pazimo da piškoti ostanejo svetli.
Nadev:
90 g naribanega marcipana
Sok ene manjše pomaranče
60 g mletih mandljev
30 g sladkorja v prahu
2 žlici ruma
Po želji 2 do 3 kapljice mandljeve arome
Marcipan, mandlje in sladkor v prahu premešamo, dolijemo pomarančni sok in rum, premešamo da dobimo lepo mazljiv nadev, če je potrebno dodamo še malo pomarančnega soka ali ruma.
Polovico piškotov namažemo z nadevom in jih zlepimo z drugo polovico piškotov.
Piškote okrasimo.
Piškote hranimo v dobro zaprti posodi na hladnem (ne v hladilniku).
Preden jih postrežemo naj stojijo nekaj časa na sobni temperaturi.
* da bomo marcipan lažje naribali, ga shranimo za pol ure v zamrzovalnik.