Ostale sladice

Snežne kepe

Snežne kepe, sladica mojega otroštva, katero mi je babica vedno naredila in mjeme snežne kepe so bile najboljše.
Tako da je to njeni recept, ker želim da se tradicija ohrani.
Snežne kepe
Sestavine za kepe:

4 beljaki
1 žlica sladkorja

500 ml mleka

Vanilijeva omaka:

4 rumenjaki
3 žlice sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
1/2 zavoja vanilijevega pudinga

Iz beljakov stepemo trd sneg, v sneg dodamo sladkor. Sneg mora biti res trd.

V lonec pristavimo mleko in ga segrejemo, skoraj do vretja. Z žlico zajemamo kepe in jih previdno polagamo v segreto mleko. Kepe kuhamo na eni strani 1 minuto, potem jih obrnemo in kuhamo še na drugi strani 1 minuto. Ko so kepe kuhane jih poberemo iz mleka in jih položimo na krožnik. Postopek ponovimo, dokler ne porabimo vsega snega.

Ko smo porabili ves sneg, mleko odstavimo in iz mleka poberemo vse ostanke beljaka.

Rumenjake stepemo s sladkorjem, vanili sladkorjem, vanilijevim pudingom in to mešanico počasi vlijemo v vroče mleko, dobro premešamo. Med stalnim mešanjem kuhamo 2 minuti, pazimo da nam ne zavre. Omaka ni gosta kot puding.

Vanilijevo omako prelijemo v kozarce ali v skledo in na njo položimo kepe. Omaka se malo zgosti med ohlajanjem, vendar ni kot puding!

Ponudimo mlačne ali dobro ohlajene.

Snežne kepe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.