Torte

Torta s suhimi figami

Torta s suhimi figavi
Torta s suhimi figami,  je ena krasna torta za zimski čas. Tudi ta recept je že med starejšimi recepti, saj nas je s to torto razveseljevala moja babica. Zakaj ne bi delila tudi ta recept z vami, morda bo še komu všeč, pa tako se bodo ohranili tudi starejši recepti, da ne bodo samo prevladovali vedno novi recepti.
Bisvit je iz beljakov, suhih fig in orehov, krema pa je iz kuhanih rumenjakov in čokolade. Meni je ta čokoladna krema noro dobra, mogoče bo tudi vam. Vem da vsebuje veliko jajc, vendar si takšno torto lahko privoščimo za praznike, da se res razvajamo, pa še režemo jo na tanke rezine, tako da je ne pojemo dosti.

V receptu je uporabljen pekač od pečice

Beljakov biskvit:

10 beljakov
100 g sladkorja
ščepec soli
250 g suhih fig
100 g orehov
60 g moke

Suhe fige in orehe narežemo na drobno.

Beljake s ščepcem soli stepemo v sneg, postopoma dodamo sladkor. Ročno vmešamo narezane fige in orehe, na koncu dodamo presejano moko, narahlo premešamo.

Pečemo na 180 stopinj, približno 15 minut. Čas pečenja vedno prilagodimo svoji pečici.

Še topel biskvit prerežemo po dolžini na 3 enake dele.Ohladimo.
Torta s suhimi figami
Krema:

10 rumenjakov
100 g sladkorja
150 g temne čokolade
250 g masla

Rumenjake stepemo s sladkorjem. V eno posodo damo vodo in na to posodo damo manjšo posodo, v kateri bomo skuhali rumenjake in jih skuhamo nad paro. Pomembno je, da rumenjake ves čas mešamo in da nam voda ne zavre, ker bodo rumenjaki zakrknili. Rumenjake skuhamo do gostega. Malo preden je krema skuhana, ji dodamo čokolado in mešamo da se čokolada stopi. Ohladimo.
Maslo penasto stepemo in ga postopoma vmešamo v rumenjakovo - čokoladno kremo. Za približno pol ure postavimo kremo v hladilnik. Kremo razdelimo na 3 enake dele in z njo namažemo biskvite, en del je za zunanjost torte.

Torta je naj nekaj ur na hladnem. Okrasimo jo po želji, narežemo na tanke rezine in uživamo v njenem okusu.
Torta s suhimi figami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.