Ostale sladice

Valentinovi eklerji

Valentinovi eklerji
Valentinovi eklerji, zakaj ne bi to tipično francosko sladico postregli za Valentinovo? Osnova je paljeno testo, nadevani in okrašeni pa so z jagodno kremo. 

Sestavine za 10 eklerjev:

140 g mleka
40 g vode
75 g masla
1 žlica sladkorja
Ščepec soli
130 g moke
1/3 majhne žličke pecilnega praška
2 jajci

V kozico damo mleko, vodo, maslo, sladkor in sol. Pustimo da se maslo raztopi, da mešanica zavre, nato dodamo moko. Mešamo tako dolgo da voda izpari, da dobimo gladko kepo, katera odstopa od posode. Vzamemo z ognja.

Maso damo v drugo posodo in mešamo da se nekoliko ohladi, nato dodamo eno po eno jajce in vedno dobro premešamo, na koncu dodamo pecilni prašek in premešamo. Ko vse dobro premešamo z maso napolnimo vrečko za brizganje z širokim zvezdastim nastavkom.
Valentinovi eklerji
Dva pekača obložimo s papirjem za peko in nabrizgamo 10 cm dolge eklerje, med njimi pustimo nekaj prostora ker zrastejo. Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj, približno 20 minut, da narastejo, postanejo nekoliko rjave in hrustljave.
Jagodna krema:

150 ml sladke smetane
300 g jagod (sveže ali zmrznjene) 
50 g sladkorja (če želimo bolj sladko, dodamo več sladkorja) 
5 g želatine v prahu
70 ml sladke smetane

Jagode pretlačimo z paličnim mešalnikom. V kozico damo pretlačene jagode, sladkor in 150 ml sladke smetane. Segrejemo do vrenja.
Želatino prelijemo z žlico mrzle vode in pustimo da nabrekne. 
Ko je jagodna masa segreta, ji vmešamo pripravljeno želatino in mešamo da se želatina raztopi.
Jagodno maso pustimo da se ohladi.

70 ml sladke smetane stepemo, jagodno maso z lopatico narahlo vmešamo v smetano.
Kremo postavimo za pol ure v hladilnik.

Na spodnji strani eklerjev naredimo tri luknjice in v te luknjice nabrizgamo kremo. S preostalo kremo jih okrasimo. Okrasimo jih še s srčki, čokoladno dekoracijo...

Valentinovi eklerji

Valentinovi eklerji

Valentinove eklerje nabrizgamo s kremo, preden jih postrežemo.

Klik do še ene Valentinove sladice Čokoladni srčki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.