Ostale sladice

Valentinovi srčki

Valentinovi srčki za vse ljubitelje kremastih sladic. Imajo ravno pravo aromo po vinu in niso preveč sladki. Sladico lahko postrežemo tudi v kozarčkih in si tako olajšamo njeno pripravo.
Valentinovi srčki
Jagodni žele

250 g jagod (uporabimo lahko zamrznjene)
70 g sladkorja
7 g agar agarja (če vam je ljubše lahko uporabite navadno želatino)

Jagode skuhamo s sladkorjem, ko so mehke jih zmiksamo v pire. Jagodni pire precedimo in tekočino vrnemo na ogenj, segrejemo. Nekaj žlic tekočine odvzamemo in jo zmešamo z agar agarjem, želatino vmešamo k preostali tekočini, kuhamo še 3 minute. Nato tekočino vlijemo v pekač z obodom in pustimo da se strdi.
Iz želeja izrežemo večje in manjše kvadrate, v vsako srce prideta po 2 kvadrata (en večji in en manjši).

Biskvit

- pekač velikosti: 28,5 x 23 x 4 cm. (notranje mere: 23x20 cm)
1 jajce
20 g čokolade
10 g masla
1 jedilna žlica mleka
40 g sladkorja
60 g moke

Čokolado raztopimo z maslom, pustimo da se ohladi. Jajce, sladkor in mleko stepemo, dodamo raztopljeno čokolado in premešamo, nato postopoma dodajamo presejano moko. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečemo pri 180 stopinjah 20 minut. Ohladimo.
Iz ohlajenega biskvita izrežemo srca, pazimo da niso večja kot so srca od silikonskega modela.

Biskvit je bolj čvrst, vendar se zmehča ko bo stal s jagodnim moussejem.

Jagodni mousse

300 g jagod
180 g sladke smetane
50 g sladkorja
3 jedilne žlice polsladkega vina
10 g agar agarja

Jagode skuhamo z sladkorjem. zmiksamo s paličnim mešalnikom. Jagodni pire segrejemo, želatino v posodici zmešamo z nekaj žlicami jagodnega pireja. Želatino primešamo k preostalemu jagodnemu pireju in kuhamo še 3 minute. Ohladimo. V ohlajeni mousse vmešamo vino.

Sladko smetano stepemo in jo primešamo k jagodnemu pireju.
Silikonske modelčke napolnimo z eno polno jedilno žlico mousseja, z nožem namažemo tudi stranice modelčov. Na sredino mousseja položimo večji kvadrat iz jagodnega želeja, potem spet premažemo z moussejem in na sredino mousseja položimo manjši kvadrat iz jagodnega želeja, kateraga premažemo z moussejem, na koncu pa na mousse položimo biskvit in kremo ki bo pogledala ven, premažemo po biskvitu.

Srčke damo za približno eno uro v zmrzovalnik. Nato jih previdno vzamemo iz modelčkov. Okrasimo jih po želji, jaz sem jih okrasila z srčki, ki sem jih izrezala iz preostalega želeja. Lahko jih postrežemo takoj ali pa jih pustimo še nekaj časa v hladilniku.
Jaz sem iz te količine dobila 8 srčkov, vendar moji modelčki niso majhni in so bolj globoki, zato imajo več kreme.
Valentinovi srčki
Valentinovi srčki
Valentinovi srčki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.