Kreme in nadevi

Vanilijeva krema za krofe

Vanilijeva krema za krofe
Vanilijeva krema za krofe je odlična krema iz mleka, rumenjaka, vanilije in vanilijevega pudinga. Kot že samo ime pove je krema odlična za polnjenje krofov in tudi za ostale sladice. Krema je hitra za pripravo.
Sestavine za kremo 
Kreme je dovolj, če spečemo krofe iz 500 g moke.

2 rumenjaka
50 g sladkorja
40 g vanilijevega pudinga
300 ml mleka
1 vanilijev strok
1 bourbon vanilijev sladkor

100 - 120 ml sladke smetane (odvisno kakšno teksturo kreme želite imeti)

Priprava:

Rumenjaka stepemo s sladkorjem in mlekom, dovolj je če ročno stepemo. Vanilijev puding zmešamo z malo mleka. V rumenjakovo maso primešamo pudingovo maso in premešamo. Vanilijevo strok prepolovimo in izdolbemo sredico, sredico shranimo. Strok razrežemo na manjše koščke. Preostalo mleko pristavimo na ogenj, mleku dodamo narezan vanilijev strok in segrejemo. Ko je mleko toplo, iz njega poberemo narezane vanilijeve stroke. Vanilijeve stroke položimo na manjše cedilo in jih s pomočjo žlice ali vilice iztisnemo, nato spodnji del cedila namočimo v mleko, da "operemo" preostalo vanilijo. Porabljeni strok zavržemo.

V toplo mleko vlijemo mešanico iz rumenjaka in pudinga. Skuhamo do gostega. Kuhan puding vzamemo z ognja in v to vmešamo sredico vanilijevega stroka in bourbon vanilijev sladkor. Ohladimo.

Sladko smetano stepemo, stepemo tudi ohlajen puding. Nato puding postopoma vmešamo v sladko smetano.

Kremo za pol ure postavimo v hladilnik.

Ohlajeno kremo nadevamo v dresirno vrečko s izbranim kovinskim nastavkom in napolnimo krofe.


* če hočemo imeti v krofih več kreme, v njih naredimo luknje in s tanjšim nastavkom za brizganje krožimo po krofu, da bo več mesta.

Vanilija krema za krofe

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.