Marmelade, džemi,  Ozimnica

Višnjev džem

Višnjev džem je prava poslastica na kosu svežega kruha za zimska jutra ali pa za obogatitev različnega peciva in seveda palačink.
Višnjev džem
1000 g izkoščičenih višenj
400 g sladkorja
2 žlici limoninega soka
1 žlica citronske kiseline
1 gelfix extra, če je potrebno dodamo 2 (odvisno koliko soka spustijo višnje)

Izkočiščene višnje potresemo s sladkorjem in pustimo stati 30 minut.
Potem jim dodamo limonin sok in citronsko in premešamo, pristavimo na majhen ogenj in pustimo da zavre, občasno premešamo.Gelfix extra zmešamo z dvema žlicama sladkorja in mešanico dodamo višnjam.
Med kuhanjem z žlico pobiramo pene.

Ko zavre, kuhamo še približno 10 minut. Odstavimo in še vroč džem nalijemo v kozarce.

Kozarce pokrijemo in jih pustimo da se popolnoma ohladijo.
Višnjev džem
Klik do recepta za višnjev sirup: https://www.rocknroll-kuhalnica.si/visnjev-sirup/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.