Ozimnica,  Sirupi, sokovi, likerji

Višnjev sirup

Višnjev sirup, odlična poletna pijača, ki se pije z navadno ali gazirano vodo in v zimskem času, da nas popelje v poletni čas. Uporabimo ga lahko tudi kot preliv za sladolede in ostale sladice.
Višnjev sirup
Sestavine:

1500 g izkoščičenih višenj
2 l vode
1200 g sladkorja
1  žlica citronske kisline (ali manj)
Sok polovice limone


Najprej pripravimo steklenice, ki jih bomo uporabili za višnjev sirup. Temeljito jih umijemo in jih osušimo. Pečico segrejemo na 100 stopinj. Pekač položimo v pečico in nanj položimo steklenice. Steklenice pustimo v pečici približno 15 minut. Pokrovčke pa prekuhamo.

Vodo in višnje pristavimo na ogenj, kuhamo jih 8 -10 minut. Kuhano višnje vzamemo iz tekočine (je ne zavrzimo, ker jo rabimo za pripravo sirupa!) in jih precedimo in iz njih izstisnemo čimveč tekočine. Višnje ne zavrzimo, ampak iz njih naredimo marmelado za peciva, klik do recepta: https://www.rocknroll-kuhalnica.si/visnjeva-marmelada-za-peciva/


Tekočino pristavimo nazaj na ogenj, dodamo ji sladkor, citronsko in limonin sok, od vrenja kuhamo še približno 10 minut. Po potrebi odvzememo peno. 

Še vroč sirup vlijemo v steklenice in jih zapremo s pokrovčki. 
Steklenice pokrijemo in jih pustimo da se počasi ohlajajo.

Višnjev sirup ni gost kot klasičen sirup, ker vsebuje manj sladkorja, vendar se še vedno redči z vodo.
Vinjev sirup

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.