Marmelade, džemi,  Ozimnica

Višnjeva marmelada za peciva

Višnjeva marmelada za peciva, ki jo skuhamo po tem, ko skuhamo višnjev sirup. No marmelada ni primerna samo za peciva, lahko jo namažemo tudi na kruh. Za popestritev vsebuje marmelada cela makova zrna.
Višnjeva marmelada za peciva
Sestavine:

800 g višenj (ostanek od sirupa, klik do recepta: https://www.rocknroll-kuhalnica.si/visnjev-sirup/
400 g sladkorja
1 žlička cimeta
Malo muškatnega oreščka
2 žlici limoninega soka
1 žlica maka v zrnu
Gelfix extra 2:1

Postopek:

Najprej pripravimo kozarce, ki jih bomo uporabili za marmelado. Temeljito jih umijemo in jih osušimo. Pečico segrejemo na 100 stopinj. Pekač položimo v pečico in nanj položimo kozarce, kozarce pustimo v pečici približno 15 minut. Pokrovčke pa prekuhamo.

Višnje zmeljemo v blenderju, nato jim damo sladkor, cimet, muškatni orešček in limonin sok. Vsebino pristavimo na ogenj in na zmerni temperaturi zavremo. Dodamo gelfix extra in mešamo.

Še vročo marmelado nadevamo v vroče kozarce in jih tesno zapremo. Kozarce s pokrovom obrnemo navzdol, počakamo približno 5 minut, nato jih ponovno obrnemo. 

Kozarce pokrijemo in pustimo, da se marmelada počasi ohladi. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.